Senaste nytt

Köpenhamns tunnelbana

nilsson

Medlem
Varför har ingen talat om att Köpenhamn har förarlösa tunnelbanetåg med stort fönster i fronten där man kan sitta och leka lokförare? Mycket roligare än alternativa sätt att ta sig till och från CPH landvägen. När jag ändå för ovanlighetens skull berömmer danskar vill jag passa på att ge en eloge till Taxfree-personalen som bjöd på vodka klockan 07.
 

FF#1

Medlem
Visst är det härligt när man kan stå längst fram och se ut, med eller utan lokförare emellan. Det är nått speciellt med att se en tågresa framifrån. Förmodligen samma känsla av perspektiv fast bara i 2 dimensioner som att titta in i cockpit. Gillar deras bana, skulle gärna se Stockholms lokaltrafik från kortänden av tåget, men det går ju inte.

Har ett fint minne av en resa från Sendai tågstation till 松島海岸駅 (?) där man åker båt vidare ut till Matsushima Islands.

Åkte ett lokaltåg och stod längst fram bakom en glasförsedd dörr och kude observera färden framåt men största behållningen var nog den minituöst nogranne lokföraren som startade och stoppade på sekunden, bokstavligen mha. en "fick-rova" kloca som satt fast i en grop på den spartanska instrumentpanelen.
 

MarcusC

Medlem
Kan ju även tipsas att Tyska ICE tågen har "glasvägg" mot lokföraren (vet inte om det gäller alla). Coolt att kika framåt i 300km/h.
Ofta är det första klass längst fram i tågen.
 
Toppen