Senaste nytt

Vad händer hos Air Berlin?

Lallarn

Medlem
De ägs ju till en stor del av ett Gulfbolag... fullständigt uppköp alternativ utköp med andra ord.

Om de inte tänkt flytta hela bolaget till Abu Dhabi så finns det ett tak om 49% foreign ownership and control i det bilaterala luftfartsavtalet mellan Tyskland och Förenade Arabemiraten.
 

Palazzi

Medlem
Fullständigt uppköp av gulfbolag är uteslutet. Utomeuropeiska flygbolag har bara rättigheter att nyttja fyra hubbar i Tyskland, medan dagens lösning med code share ger 8 möjligheter.

Enda möjligheten jag ser är att Etihad skapar ett helt nytt bolag i Europa, som är juridiskt fristående från det i emiraten. Inget omöjligt läge, och säkert gynnsamt med tanke på möjligheterna för Darwin Airlines, Air Serbia, Air Berlin mfl..

Etihad Europe, eller kanske kör man vidare på Etihad regional (?)

Något som defintivt är omöjligt är att det handlar om något annat bolag än Etihad. De försöker ju skapa sig total kontroll genom sin Equity-allians.
 

Lallarn

Medlem
Om Etihad Regional, baserat i Schweiz, köper de övriga 51% då?

Tror inte ägarförhållandet i Darwin/Etihad Regional är så enkelt. Huvudproblemet kvarstår dock då ett uppköp måste godkännas av både Tysklands myndigher och eventuellt DG COMP så det finns anledning att tro att ett totalt uppköp blir svårt att få igenom. Men det är ju inte helt uteslutet att de kommer bli uppköpta av annat håll med ägare som spelar Etihad i händerna.
 
Toppen