Senaste nytt

Fast Track på g på Arlanda terminal 4 - SAS bekräftar

SAS hade en frågestund på Facebook och där ställde jag frågan om de har tankar på att införa Fast Track på Arlanda T4. Fick följande svar:

Hej Peter självklart kollar vi på att införa fast track på ARN T4, vår förhoppning är att det ska rulla ut till höst/vinter, kan tyvärr inte ge ett fast datum /Anton​

Det är första gången jag har hört om att de planerar för en Fast Track på T4. Hoppas att deras förhoppningar går som de skall nu bara :)
 

rob74

Medlem
Ja, det låter ju bra!
Undrar var de tänker lägga den...

Satt på utrikes någon timme idag, inför en flygning till SFT vid 14:30. Hade hoppats att säkerhetskontrollen mellan Sky City och T4 skulle vara öppen, men än en gång icke.
Tror senaste gången jag flög de tider som det gick att använda den var 2010. (Då blev jag dessutom bestulen på min mobiltelefon där... Glömde den i en korg och när jag gick tillbaka för att hämta den var den borta. Därför minns jag det tillfället extra tydligt...) Ytterst sällan jag ser att den är igång.

Det är kanske där de tänker lägga en eventuell fast track?

Snackades det förresten inte tidigare om en integrering av in- och utrikes? Har varit ganska tyst kring det ett tag nu.
 
Last edited:

ski

Medlem
Verkar bli utrymmet ifrån Sky-City. Lät så idag.
När det gäller flytt av allt till T5 så blir det inte av eftersom man inte ryms även om all annan icke Starallience flyttar. Det var svaret vi fick vid februaris pendlarmöte.
 

joemume

Medlem
... Och att Swedavia inte vill ödelägga handeln i SkyCity som blir följden när folk passerar mellan T4 och T5.
 

rob74

Medlem
Ja, jag har hela tiden haft svårt att se en sådan integrering framför mig. Utrymmet hade blivit på tok för trångt, så som det ser ut idag.
 

MarcusC

Medlem
Positivt med fast track på T4...välbehövligt. Trist att integration dröjer/uteblir. Visst inte samma flöde av passagerare mellan T4&T5... men Arlanda blir därmed fortsatt ingen vidare bra transit flygplats och det borde vara minst lika intressant för Swedavia öka transit trafiken,som shoppingen i SkyCity?
 

varva77

Medlem
Verkligen på tiden men "vår förhoppning är att det ska rulla ut till höst/vinter, kan tyvärr inte ge ett fast datum" låter bara som ett annat sätt att säga... "Ja, det vore kul men vi har inte en blekaste om när, var, hur"
 

rob74

Medlem
Ja, det känns ju rätt ur tiden med den lösning som är nu, jämfört med andra flygplatser i Europa av idag.
 

Chrille

Medlem
En torsdag eftermiddag som idag så var det kö ner för trapporna och ända ut mot ytterdörrarna. Ändå matar det på i ganska bra tempo genom säkerhetskontrollen. Därför är jag tveksam till om en Fast Track på T4 verkligen skulle skulle innebära något större lyft? Jag bedömer det som att en ganska stor andel av vardagsresenärerna är frekventa pendlare, och därmed skulle kvalificera för FT...
 

ulagun

Medlem
Jo men det finns ju redan en fast track på T4.
Hissen intill trappan och du hamnar precis framför securityn.
Samtidigt som Chrille skriver
Troligtvis fler i Fast track än vanliga kön under rusningstid. Se bara på hur många som trängs i loungen.
 
Toppen