Senaste nytt

Landvetter flygplats vinner ACI/ASQ Award!

Pressmeddelande som går ut imorgon torsdag 08:00. Businessclass.se får det lite före ;)

Landvetter flygplats vinner internationellt pris

Resenärerna på Göteborg Landvetter Airport tycker att kvaliteten på flygplatsen har förbättrats mycket de senaste åren. Så mycket att flygplatsen nu får pris av den internationella flygplatsorganisationen Airports Council International (ACI).

ACI står bakom kundundersökningen Airport Service Quality som mäter resenärernas uppfattning om kvalitetet från incheckning till avresa på 285 flygplatser världen över. I maj delar ACI ut Airport Service Quality Awards vid en stor gala i Seoul i Sydkorea. Där kommer Göteborg Landvetter Airport få pris som den flygplats som förbättrat sitt resultat i kvalitetsmätningen mest i Europa mellan 2012 och 2013.
– Vi är så klart oerhört stolta över utmärkelsen och det fina resultat som våra resenärer gett oss i mätningarna. Det är en belöning för hårt arbete och en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Vi siktar mot priset för bästa flygplats i Europa, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

ASQ Awards delas ut i fyra olika kategorier: Bästa flygplats per region (Afrika, Asien-Oceanien, Europa, Latinamerika-Karibien, Mellanöstern och Nordamerika), Bästa flygplats per storlek, Bästa mindre flygplats per region samt Bästa förbättring per region. Det är i den sistnämnda kategorin som Landvetter alltså vinner priset.

Resenärerna får i ASQ-undersökningen svara på 34 olika frågor om atmosfär, bemötande, renlighet och väntetider. I senaste mätningen (kvartal 4, 2013) var 80 procent av resenärerna mycket nöjda med den övergripande kvaliteten på Landvetter.
– Våra investeringar i större, vackrare ytor och ett bättre utbud spelar naturligtvis stor roll i att resenärerna får en positivare upplevelse hos oss. Men utan satsningar på personalens roll genom värdskap, service och renlighet hade vi inte nått så stora förbättringar som vi gör, säger Charlotte Ljunggren.

Resultat i Airport Service Quality helår 2013 Göteborg Landvetter Airport
Övergripande nöjdhet 79 % (+12)
Atmosfär 72 % (+18)
Bemötande 80 % (+5)
Renlighet 80 % (+13)
Väntetid incheckning 79 % (+1)
Väntetid säkerhetskont. 77 % (+5)

ASQ_2013Winner_Logo_Full.jpeg
 
Grattis!
Nu är det ett tag sen jag var hos er men det känns lång väg att det händer saker på Landvetter :)
Återstår att väggen försvinner - hur ser planen ut?
 

Flood

Medlem
Stort grattis, det har hänt mycket på Landvetter de senaste åren och det har varit riktigt roligt att få följa utvecklingen!
 
Hej,

Vi arbetar med en lång rad aktiviteter och projekt nu för att lösa ut alla de utmaningar som finns för att ta ner väggen. Om det bara handlade om att fysiskt flytta den så hade vi gjort det direkt, men det får ju en del konsekvenser.

Vi vill att våra resenärer skall ha en bra smidig och fortsatt snabb upplevelse i fortsättningen, framför allt på inrikes där varje minut räknas. Jag lovar att återkomma på bc.se så fort jag har något mer att kommunicera. Håll ut.

-Fredrik

Grattis!
Nu är det ett tag sen jag var hos er men det känns lång väg att det händer saker på Landvetter :)
Återstår att väggen försvinner - hur ser planen ut?
 
Toppen