Senaste nytt

Eurobonuspoäng med JetTime till Kalmar bokat med SAS?

perhall

Medlem
Ska åka ARN-KLR och i båda riktningarna trafikeras det av Jet Time, SK 190/196. Enligt SAS hemsida får man bas- eller extrapoäng med flyg i intervallet SK3000-SK3999, SK6000-SK9999 ("codeshare-flyg vilket innebär att dessa trafikeras av SAS partners").

Men hur är det med denna resa?

Per
 

agehall

Medlem
Först; EBP är en jättedålig förkortning för EuroBonus Poäng då EBP normalt sett betyder EuroBonus Pandion.

Till din fråga - vi hade väl detta upp för bara någon vecka sedan(?) - du får EB-poäng för flighter med Jet Time.
 

perhall

Medlem
OK, tack, jo, jag sökte men tyckte ändå det verkade oklart.
EBP säger alla på mitt jobb men det är nog ingen som är EBP, utan bara många som har EBpoints.
Man kunde ju tänka sig att poäng är vanligare än Pandions - så hur förkortar man points? FFP är ju inte specifikt för EB.
PH
 

Jacob

Medlem
Man kunde ju tänka sig att poäng är vanligare än Pandions - så hur förkortar man points? FFP är ju inte specifikt för EB.
Man förkortar inte alls eftersom det är emot våra forumregler att använda förkortningar i rubriker (t.ex. IATA-koder), detta just för att det alltför ofta skapar förvirring. För någon vecka sedan var det förkortningen FB som var på tapeten där vissa trodde det betydde Flying Blue och vissa Facebook.

Det är så enkelt att skriva ut vad man faktiskt menar så blir det ingen förvirring, dessutom med en tydlig rubrik utan förkortningar går det avsevärt enklare för andra att leta efter information.
 

Jacob

Medlem
IATA-koder används ju annars mycket frekvent på forumet liksom att "boka C" etc.
Regeln kring rubriker har funnits sedan sidan startades 2011. Det skapar som sagt mer problem än nytta då förkortningar gör det svårt att leta fram gamla trådar (sidans egen sökfunktion stödjer t.ex. inte ord på tre ord eller kortare) i kombination med att det dyker upp alltför många förkortningar som folk inte förstår eller som är direkt felaktiga.
 
Toppen