Senaste nytt

8 1/2 h arrival/dep Berlin Tegel

ESSA

Medlem
Behöver köra en billig run innan 28/2 för silver. SAS har ff bra deal till Berlin.
Tänkte mig en return samma dag och har hittat en biljett som ger mig 8 1/2 h mellan ETA och ETD m utgångspunkt Berlin Tegel.

Önskar tips om transfer, gärna ett "bästa pris" och ett "snabbast".

Önskar strosa mer bland mysiga lokala butiker och caféer. Möjligen konstkvarter...
Budget före lyx... Måste inte shoppa, har både Londonhelg och NY inbokat under våren.

Biljetten kostar idag 1064:- och ger mig 2000 baspoäng.
(Självklart är Berlin inte ett självändamål, det är 1000 baspoäng före 28/2 som gäller egentligen...)

Tack på förhand!
 

NyfikenGrau

Medlem
Önskar tips om transfer, gärna ett "bästa pris" och ett "snabbast".

Önskar strosa mer bland mysiga lokala butiker och caféer. Möjligen konstkvarter...
Budget före lyx... Måste inte shoppa, har både Londonhelg och NY inbokat under våren.

Tack på förhand!

Jag skulle vilja rekommendera två områden. Dels har du Prenzlauer Berg runt Zionskirchplatz och Kastanienallee, lite mer turistanpassat, dels området runt Kottbusser Tor i Kreuzberg (själva platsen är hemsk men det finns väldigt mycket av det du söker runt om). Jag kan rekommendera Dieffenbachstrasse/Graefestrasse precis söder om kanalen, trevligt område! Även åt andra hållet från Kottbusser Tor finns det intressanta gator, som Oranienstrasse, Manteuffelstrasse, Adalbertstrasse.

För Prenzlauer Berg skulle jag ta flygbussen TXL till Alexanderplatz och sedan U2 till Eberwalder Strasse.
För Kreuzberg skulle jag ta flygbussen X9 till Bahnhof Zoo och sedan U1 från Kurfürstendamm (obetydlig promenad från flygbusshållplatsen) till Kottbusser Tor.

Båda alternativen ovan kostar 2,60 €, kontant...enklast är kanske att köpa dagskort i automat, kostar 6,50 tror jag. Automaten växlar (förhoppningsvis) sedlar upp till 20 €.

Taxi skulle jag tro kommer landa på ca 20 till Prenzlauer Berg och ca 30 till Kreuzberg, med ungefär lika många minuters färdväg.

Välj ett av områdena och åk tillbaka mot flygplatsen när du provat tillräckligt många öl på caféerna :)
 

ESSA

Medlem
Tackar!
Man kan alltid lita på att få rappa och bra svar här på forumet!
Ska kika närmre på de områdena, öl däremot står jag över. ;-)
 

nota bene

Medlem
Kan inte annat än instämma med NyfikenGrau, Prenzlauer Berg är mitt favoritområde i Berlin - nära till Alexanderplatz, och ett bra utbud av restauranger, butiker etc. ofta till en billig peng. Om man vill lägga pengar på shopping ala design är naturligtvis Kurfürstendamm ett alternativ, samt området kring teatern/kasinot, men dessa områden är inte särskilt gemytliga eller billiga. Generellt sett märks en ganska stor prisskillnad i de centrala delarna av Mitte mot övriga delar, speciellt på gamla öst-sidan.

Jag gillar några av restaurangerna på Alte Schönhauser Strasse (söderut från Torstrasse om man går av vid Rosa-Luxemburg-Platz), t.ex. Monsieur Vuong (vietnamesiskt). Detta ligger på ca 5-10 min gångavstånd från Alexanderplatz om man är på det humöret, men om man är ovan att gå i Berlin är det väl enklare att ta U-bahn - ett tips om man ska åka runt i öst-delarna är att även kolla hur M-nätet (spårvagnarna) fungerar.

Hoppas du får en kul dag i Berlin!
 
Toppen