Senaste nytt

Coop Hotelpremie hackat...

Ubbe

Medlem
Fick precis detta på mail:
Är det en scam eller på riktigt??


[TD]
security-breach-email-08112013_02.jpg


Bäste Coop Hotellpremie kund,

Vi kontaktar dig för att informera om att ett dataintrång nyligen skett i företaget Loyaltybuilds datasystem. Loyaltybuild är företaget som levererar Coop Hotellpremie till Coops medlemmar. Det inleddes omedelbart en grundlig utredning av det misstänkta intrånget, och tyvärr har det visat sig att en utomstående part har kommit över en datafil som innehöll kunders betalkortsnummer och kontaktuppgifter.

Svenska banker och betalkortutgivare har blivit informerade och de har vidtagit alla nödvändiga åtgärder, vilket innebär övervakning av korttransaktioner och i vissa fall utfärdande av nya kort.

För säkerhets skull rekommenderar vi att du kontrollerar alla transaktioner gjorda med ditt betalkort från den 18:e oktober 2013. Om du mot förmodan upptäcker okända eller misstänksamma transaktioner på ditt kort kontakta din bank eller betalkortsutgivare omedelbart. Du riskerar inte att drabbas av ekonomiska förluster som orsakas av obehöriga betalningstransaktioner.

Tills vidare är Coop Hotellpremies bokningssystem stängt, men har du frågor går det bra att kontakta Coop Hotellpremies kundtjänst på telefonnummer 0771-200 610. Öppettider är 08:00 till 17:30 måndag till fredag.

Vi beklagar verkligen det inträffade. Hotellpremien är en mycket uppskattad medlemsförmån och vi hoppas att problemen snart är åtgärdade och att bokningen kan öppnas igen.

Med vänliga hälsningar


[TD]
security-breach-email-08112013_08.jpg
 

mmatsie

Medlem
Det kan nog stämma, de verkar ju inte uppmana dig att agera på egen hand vilket generellt är fallet vid lurendrejerier....
 

Johan_G

Medlem
Det är nog på riktigt, ett bedrägeri hade sannolikt inkluderat ett formulär med uppmaning att knappa in kortnummer plus alla andra nuffror på kortet för att se om just det kortet blivit hackat.
 

Dr. Miles

Expert
Om någon skickar SPAM i stil med falsk US Airways Dividend Miles Buy miles kampanj, skulle många nog fylla i sitt kreditkortnummer frivilligt... :p
 
Toppen