Senaste nytt

Tallinn - Dela med dig av dina bästa tips

JanneB

Medlem
Inspirerad av Rigatråden och det faktum att jag ska dit nästa helg efterfrågas tips om barer, pubar, restauranger och andra guldkorn i Tallinn. Det enda vi har bokat hittills är ett besök i skybaren på Radisson samt VM-kvalet Estland - Turkiet.

Tack på förhand :)
 

gdaily

Medlem
Mina Tallinnresor brukar vara:
* Gå runt i gamla stan, väldigt fint och charmigt (och turistfälleaktigt, men det får man bjuda på).
* Fria till Julia i kasinobaren, få nobben
 

ulagun

Medlem
Vad som kan vara av intresse för BC;are är det nya museet som ligger om man går "västerut" längs havet förbi svävarterminalen och den hiskeliga f.d. Sovjetoperabyggnaden.
Museet är inrymt i en för sig intressant flyghangar från 20-talet. Tydligen unik konstruktion av någon känd dansk arkitekt.
Innehåller mycket maritim krisgshistoria, men även lite gamla flygplan.
Utanför ett antal äldre krigsfartyg.
Museet är ganska "grabbigt" Inte uppskattat av fru Ulagun...alls.
F.ö fins en bra källarrestaurang precis intll Svenska ambasssaden. Olavigatan?
 

Johan_G

Medlem
Bra tips, har själv funderat på ett återbesök i Tallinn ett tag nu. En sak vill jag dock avråda ifrån och det är julmarknaden i gamla stan. Jag och en vän var i Tallinn för några år sedan och efter att ha läst i Expressen att Tallinn skulle ha en av Europas bästa julmarknader beslöt vi att vi skulle spana in den. Vår slutsats var att hjonet på Expressen måste ha lidit av en grav stickningsfetisch då nästan det enda som såldes var stickat i olika färger och former. Gamla stan i övrigt var mycket vacker och som sagt besöker jag gärna Tallinn igen, funderar på att dra med min bättre hälft på något av Tallinks spahotell men har hört lite blandat om dom.
 

JanneB

Medlem
Ena kvällen blev det Mix och kockens val av tre rätter. Allt var klanderfritt fram till desserten som var lite trist, mest för att en i sällskapet fick en stor (nåja 4-5mm) sten i maten. Det kändes förvånande då stället höll mycket bra nivå i övrigt och jag gissar att vi hade otur helt enkelt.

I lördags tänkte vi först äta kött på Goodwin men efter lite velande blev det avsmakningsmenyn på Horisont, högst upp i Swissotel. Även här höll både mat och service hög nivå och vi slapp stenar i maten. Det blev tyvärr ingen drink men jag tyckte baren såg trevligare ut än skybaren på Radisson.

Vi hade mkt trevligt i Tallinn och jag kan rekommendera både Horisont och Mix. Det blir ett återbesök för att testa fler ställen samt besöka KGB-museet vilket vi var allt för bakfulla för denna gång :) Nattlivet får således godkänt
 
Last edited:
Toppen