Senaste nytt

Hur bokar man enklast Shinkansen i Japan?

fcl

Medlem
Det kan vara intressant att titta på Japan Rail Pass om du ska resa mer än en ToR.

Jag köpte ett sådant när jag var i Japan och sedan bokade jag biljetterna på biljettkontoret på Narita. Det kontoret var praktiskt eftersom de kunde prata engelska. Jag bokade även tillägg för nattågskupe hos dem. De säljer även vanliga biljetter utan kort.
 

Kristofer

Medlem
Tack! Låter smidigt att fixa det på flygplatsen!

Blir nog bara en T/R denna gången, men Rail Pass väckte precis lite nya residéer inför framtiden.. :)
 

Jacob

Medlem
Du kan köpa Japan Rail Pass i Sverige genom Japanspecialisten. Gjort det själv och det fungerade väldigt bra. Korten finns för 7, 14 eller 21 dagar och aktiveras när man väl är på plats i Japan.

Japanspecialisten - Japanspecialisten

Shinkansen tågen är låååånga och går ofta, så boka på plats i Japan, ska inte vara några problem. Jag har också använt JR biljettkontoret på Narita och det fungerade bra. På de viktigare stationerna finns ofta en speciell disk anpassad för turister med personal som pratar engelska (så mycket att de kan hjälpa till med bokningar i alla fall), annars är det lite si och så med engelska kunskaperna på tågen och stationerna.
 

Dr. Miles

Expert
Problemet med Japan Rail Pass idag är, att man inte kan åka med Nozomi som stannar endast i Tokyo/Yokohama område, Nagoya, Kyoto och Osaka(egentligen finns änne västerut också, men inte så relevant för utländska besökare).

Detta innebär att Japan Rail Pass holder måste ta Hikari eller Kodama som stannar flera eller alla Shinkansen stationer på vägen.

Och de flesta tåg är nuförtiden Nozomi mellan Tokyo och Osaka. Så jag tror att det är bara 2-3 tåg per timme med Hikari/Kodama.

Mellan Tokyo och Shin-Osaka:
  • Nozomi: 2 timmar 33-36 min / max 9 turer per timme
  • Hikari: ca 3 timmar / 2 turer per timme
  • Kodama: ca 4 timmar / 1 tur per timme
 
Last edited:

Dr. Miles

Expert
Om man vill resa billigast med Shinkansen, så bästa sättet är att köpa delad multibiljetter(t ex 10 kuponger) på så kallad "ticket shop".
Ticket shops kan man hitta nära stora stationer. Problemet är det står endast på japanska och personalen pratar nog inte engelska heller...
 

TreD

Medlem
Du MÅSTE köpa Japan Rail Pass i Sverige! Det går bra över telefon mot kreditkort hos Japanspecialisten.
 

rob74

Medlem
Köpte ett 7-dagars Japan Rail Pass hos Japanspecialisten inför en resa till Tokyo 2003. Har för mig att jag då betalade ca 2.000 kronor för det. Detta var i alla fall det billigaste sättet att säkra tågresandet. Det blev två resor med Shinkansen till Kyoto/Osaka samt en hel del vanligt tåg, bl a ner till Wakayama.
 

Dr. Miles

Expert
Ett annat påminnelse om Shinkansen.
Det finns fortfarande rökare säte eller vagn för rökare.

Om man inte gillar att sitta mitt i alla rök, så glöm inte boka sittplats som är för icke rökare.
 

TreD

Medlem
Kom ihåg att man INTE talar i mobiltelfon i Japan annat än om man är ensam. Ensam betyder att det inte finns NÅGON kring dig.
Telefonen är ALLTID på tyst! bryter du mot detta - på sedvanlig svensk 'måste synas och höras vis' kommer du att få skäll!
Underbart. Japan är ett absolut favoritland för min del.
 
Toppen