Senaste nytt

Ytterligare försämringar i Miles&More, från 1 januari 2014

Jonas C

Medlem
Enhancement säsongen är i full gång, och denna gång har Lufthansa bestämt sig för att ge sig på Economy kunderna med kraftigt försämrade intjäningar.

Bland annat sänks intjäningen till 25% för de billigaste Economy biljetterna på långdistans. Likaså kommer de medelhöga klasserna Q S V W att sänkas till 50%.

Fullständiga listan över försämringar finns här:

Miles & More - Miles & More programme changes from January 2014

Lufthansa gör verkligen allt i sin väg för att jaga bort kunderna…
 

Senator

Moderator
"The devil's in the details" som man säger, men Jonas C man borde kanske när man lägger ut informationen också lägga med att det finns en del nyheter av positiv karaktär:

More benefits for frequent-flying status customers

From spring 2014 Frequent Travellers, Senators and HON Circle Members will be rewarded for more than achieving and retaining their status. During their status term, dependent on the number of flights they take, they will have the opportunity to choose from a variety of additional benefits and privileges.

Details of how status customers can enjoy these extra benefits will be available from next January.


Additional recognition for long-standing status customers


A special innovation awaits those Miles & More members who have held their status for a long time: the awarding of ‘status stars’. In future these stars will enhance the Miles & More service cards of Frequent Travellers, Senators and HON Circle Members. We will be providing further information about the award of these status stars from this November.

Det blir intressant att se vad detta innebär. Har låga förväntningar, men hoppas 13 raka år med kvalificering till SEN räknas som något :)
 

FF#1

Medlem
Undrar hur det här slår, redan nu så är det många av mina affärsbekanta nere i Europa som har svårt att klara Senator trots omfattande resande men med billiga biljetter. Mnåga som har funderat på att byta program till nått som ger guldstatus enklare.
 

Jonas C

Medlem
Undrar hur det här slår, redan nu så är det många av mina affärsbekanta nere i Europa som har svårt att klara Senator trots omfattande resande men med billiga biljetter. Mnåga som har funderat på att byta program till nått som ger guldstatus enklare.

Nu när intjäningarna på billiga biljetter har sänkts så känns ju SAS EuroBonus som ett vettigt program för den som flyger mycket i Lufthansa Economy. Å andra sidan misstänker jag att "de mindre värdiga" Senator medlemmarna kommer att gå över till lättare program så som Turkish, Aegean, Asiana eller United.
 

Paby

Medlem
Tydligen många Senator (och förr i tiden även HON) som nådde sina statusar genom att flyga Economy.

Jo, eftersom många företag idag låter/tvingar sina anställda att flyga enbart Economy så är inte det så konstigt. Däremot är det konstigt att LH så effektivt vill jaga bort dom till andra flygbolag och allianser för det blir effekten.

LH siktar på att bli en five-star airline till 2017 och det lär bli svårt utanför dom som flyger F/C med alla dessa enhancements. Economy på LH som i allra bästa fall ger ett Guten Tag när kommer ombord, 31" och i övrigt inget, eller Qatar (och andra) som säger Most Welcome Sir, ger 31-33", champagne och bättre bag allowance?

Företag kommer inte att ändra sina resepolicies, anställda kommer att hitta nytt flygbolag...
 
Last edited:

Jonas C

Medlem
Positiva saker finns som sagt också, sen är dt även bra att 300% intjäning för A fares ligger kvar.

Med tanke på att First försvinner från alla B744 och A340-300 år 2015 så försvinner nog de billiga A-biljetterna som ett resultat av den minskade tillgången. Såvida inte Lufthansa bestämmer sig för att sänka A till 150%…
 
Toppen