Senaste nytt

Disney lanserar familjefilmen Flygplan tillsammans med SAS

SAS har fått ett prestige projektet tillsammans med Disney. Cool!

press release:

SAS och The Walt Disney Company Nordic har skrivit ett avtal för samarbete kring
den animerade familjefilmen Flygplan - en historia som bygger vidare på
succéfilmerna Bilar och Bilar 2. Överenskommelsen innebär att Disney och SAS
kommer att samarbeta i lanseringen av filmen i Sverige, Norge, Danmark och
Finland.


Ett av världens största underhållningsföretag, Disney, väljer att
samarbeta med SAS (Billiga flygbiljetter och flygresor ? sök och boka flyg - SAS) i lanseringen av Disneys nya animerade film Flygplan i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Överenskommelsen innebär att SAS kommer att synas på olika sätt i samband med de initiativ som Disney Nordic genomför kring premiären av Flygplan på bio och DVD/Blu-ray, samt att SAS har rätten att anordna egna marknadsföringsaktiviteter baserade på filmen. Information och specialerbjudanden kommer också att finnas i SAS kundkanaler och EuroBonusprogram.


- SAS är ett flygbolag för de som reser ofta, och självklart för hela familjen. Varje år reser 90 000 ensamåkande barn med oss över hela världen och vi lägger stor vikt vid att ha det förtroendet. Vi erbjuder även barnrabatter (Barnrabatt - SAS) på majoriteten av våra biljetter. Vi är såklart väldigt glada över att den efterlängtade uppföljaren till Bilar-filmerna handlar om just flygplan och att vi får möjligheten att samarbeta med Disney under lanseringen av filmen, säger Stefan Hedelius, strategi- och marknadschef på SAS.


För att maximera uppmärksamheten kring lanseringen av Flygplan samarbetar Disney med utvalda flygbolagspartners runt om i världen. Det sker inom ramen för det nya affärsområdet Disneymedia+ som fokuserar på reklamförsäljning och strategiska företagssamarbeten.


- I Norden är SAS en självklar samarbetspartner för oss. Vi delar ambitionen att skapa positiva upplevelser för de som använder våra produkter, vi delar engagemanget i familjemålgruppen - och i och med att temat på vår nästa storfilm är flygplan är detta ett perfekt start på ett starkt partnerskap inom ramen för Disneymedia+, säger Anna Glanmark, marknadsdirektör, The Walt Disney
Company Nordic.

Utöver SAS samarbetar Disney med British Airways i Storbritannien, Lufthansa i Tyskland och American Airlines i USA kring lanseringen av Flygplan.


I Sverige har Disneys Flygplan biopremiär den 27 september.


För ytterligare information, kontakta:


Malin Selander
Pressansvarig Sverige, SAS


Linda Andersson
Kommunikationschef, The Walt Disney Company Nordic


Denna information skickades av Cision Pressmeddelande, Pressinformation & Newsroom | Cision Wire
 

MarcusC

Medlem
Filmen had väl premiär i Tyskland nu i Augusti..LH har ju kört bäde servetter, godis med mera. Undrar om SAS kommer ha något liknande.
 
Toppen