Senaste nytt

Domstolsbelut ang. Error Fares

Jonas C

Medlem
Tjaa det är väl en sak om flygbolaget avbokar biljetten innan resan har påbörjats. Men att boka av den efter påbörjad resa var dåligt gjort av Lufthansa. Man strandar inte en passagerare oavsett vilken biljett han/hon har köpt.
 

Senator

Moderator
Efter att ha läst genom domslutet är det två lärdomar:
** Bevisbördan att ett pris är "too good to be true" verkar väldigt svår att bevisa
** Även en expert som Dr Miles skulle nog vinna (han kan mer än 99% av flygbolagens anställda uppskattar jag) då han inte anses ha information som en "insider" har, där verkar vara en nyckelfråga

Fascinerade fall, och eftersom denna rättegång är i UK (gissar Small Claims Court) blir jo detta ett juridiskt precedens under det anglosaxiska "Case Law" princip. Det kan väl AGÖ eller IGORIUS bekräfta
 

nilsson

Medlem
Det är väl som jag sagt flera gånger att med Ryan Airs prissättning så är det svårt att hävda too good to be true. Deras målsättning är ju att hela biljettpriset ska vara vinst.
 

Tockstew

Medlem
För svenskt vidkommande har detta inte någon direkt juridisk betydelse annat än som en tydlig indikation på hur ett fall bedömts utomlands. Ett utslag i t.ex. EU-domstolen eller Europadomstolen är dock bindande för domstolarna i Sverige.
 

JonW

Medlem
Detta var intressant, verkar vara en snubbe med bra koll som råkade ut för detta.
En kvalificerad spekulation är att det är en jurist.
Personen som skapade (det för oss lyckosamma) prejudikatet att tech inte är force majeour enligt EU 261/2004 var just en jurist som till slut lackade ur på Alitalia, och kunde således processa utan allt för stor egen insats.
 
Toppen