Senaste nytt

Icelandair lanserar tio nya linjer till Kanada 2014 - två redan presenterade

Palazzi

Medlem
Det isländska bolaget Icelandair har gjort god ekonomi på att erbjuda resenärer på de olika sidorna om Atlanten en smidig resväg via den Isländska huvudstaden, Reykjavik.

Under det senaste året har Icelandair ytterligare dragit nytta av sitt geografiska läge genom att zooma in på de allra nordligaste destinationerna på den Nordamerikanska kontinenten - Seattle (USA), Anchorage (Alaska) och flera Kanadensiska linjer har presenterats.

Kvartalsrapporter har visat att Icelandairs fokus har varit gynnsamt, och därför lovar bolaget nu hela tio nya direktlinjer till Kanada. Det är en unik satsning för ett bolag från en annan kontinent än den Nordamerikanska, men efter att ha läst på kanadensiska forum så tas det emot med glädje.

Den första av de tio linjerna där trafik kommer att startas är Edmonton, Alberta. Edmonton är en flygplats som inte varit bortskämda med interkontinental trafik, men som snart betjänas fyra avgångar per vecka, i vardera riktning. Trafikstart sker den 26:e Mars 2014.

Två avgångar per vecka blir det sedan till Vancouver, som startar den 13:e Maj.

Icelandair har gjort sig kända för sin modest prissatta business class och gratis "stop over" på Island, men man har ibland lidit av sitt val att stå utanför de stora allianserna och valet att satsa på flygplan av typen "narrow body" (smalare flygplanskropp). Nu verkar det dock äntligen som Icelandair hittat sin nisch i flygbranschen!

Länk till pressrelease: Icelandair - Icelandair flyr til to nye canadiske destinasjoner i 2014:... - Mynewsdesk
 

Palazzi

Medlem

Du anar inte hur mycket jag önskar denna linje! Fantastisk stad, och nära till trevliga skidorter :)

Bara dryga 2.000mi från KEF till YQB gör det rimligt med flyg i Narrow Body...

Det som är riktigt tråkigt är det avbrutna samarbetet med Alaskas FFP. Vore ett bra sätt att samla mot F :)
 
Toppen