Senaste nytt

Bästa Radisson hotellet i Tallinn?

JanneB

Medlem
Undrar helt enkelt vilket Radisson hotell jag bör välja i Tallinn. Det som bara heter Radisson BLU skall vara nyrenoverat i maj i år. Det som heter Olumpia är lite dyrare, om man nu kan dra några slutsatser av detta?

Tack på förhand
 

palmen

Moderator
Förra sommaren bodde jag på det som enbart heter Radisson Blu. Har absolut inget att klaga på. Blev uppgraderad till business rum och fick frukost som CCG. Det fanns en trevlig restaurang högst upp i hotellet med god mat.

Har ingen erfarenhet av det andra hotellet så kan inte ge någon jämförelse i övrigt, tror dock inte ni blir missnöjda på Radisson Blu, om standard är detsamma nu som för ca 1 år sedan.
 

gdaily

Medlem
Jag vet! Har bott på alla tre flera gånger (räknar in Park Inn här med)...

Du ska helt klart välja Radisson Blu. Hotellet är nyast, ligger lite bättre till, och de gånger jag varit där så har de tagit ansvar för Guld-uppgraderingen.

Olumpia är Tallinns gamla prestigehotell, men har blivit omsprunget av bland annat Swisotel och Radisson Blu. I november kommer dock kasinot att flytta dit medans Reval Park byggs om till ett Hiltonkomplex, men förutom det är det ett hotell som i mitt tycke lever lite på gamla meriter. Olumpia har dock fler 2-4-1 eller 4-4-2 erbjudanden än Blu så om detta skulle passa med dina resdagar så kör på det.

Park Inn som tredjehandsval är faktiskt en liten favorit hos mig, med tanke på att det är ett 9000-poängshotell. Det är väldigt bra valuta för poängen. Park Inn har bäst läge av alla tre hotellen med kort gångavstånd till Gamla Stan (Blu har lite längre gångavstånd, Olumpia vill man nog ta taxi om man ska besöka Old Town. Å andra sidan är taxi billigt i Tallinn). Park Inn tar alltid och uppgraderar guldmedlemmar också. Men, det är ju ett Park Inn som sagt, inte Blu-standard om man säger så.
 
Last edited:

JanneB

Medlem
Tack för mkt bra svar! Finns 2-4-1 på båda Radissonhotellen så då kör vi på det ni rekommenderar. Där verkar det ju finnas skybar dessutom! Park Inn är fullbokad våra datum, men tack för det tipset också!
 

palmen

Moderator
Skybaren är samma som restaurangen som jag nämnde. Det var nästan helt fullt när jag kom dit och skulle äta lunch efter incheckning.
 

ulagun

Medlem
Lite off the topic men vill tipsa om att jag två gånger prövat Swisotel istället för Blu.
Anses väl vara snäppet bättre.
Förutom murrig/guld mixad inredning så är det inget fel på själva hotellet.
Däremot har personalen visat en överlägsen attityd bägge gångerna.
T.ex har de bägge gångerna nekat mig M&M poäng trots jag bokat via hotellets hemsida till ordinarie priser. Senaste besöket uppgav de att jag bokat fel rumskategori!?
Mitt tips blir håll er til Radisson Blu.
 

niksal

Medlem
Jag bodde precis (torsdag-fredag) på Blu. Jag tyckte det var ett bättre hotell än Olumpia. Servicen var bättre, status blev uppmärksammat, frukosten var lugnare, läget var bättre. Olumpia har både renoverade och icke-renoverade rum. Senast jag bodde där fick jag ett renoverat BC rum som var riktigt trevligt, men mina kompisar som var på samma bokning fick ett icke-renoverat BC rum. Det var ganska gammalt och ofräscht.
 

Elias

Medlem
Någon som har någon nyare erfarenhet av Olumpia? Läst att det ska vara renoverat (i alla fall rummen) Har en vistelse där senare denna vecka.
 
Toppen