Senaste nytt

Handla ombord på SAS med EuroBonus poäng

Jacob

Medlem
Idag är det premiär!

SAS är bland de första flygbolagen i världen att göra det möjligt att betala med poäng när man handlar ombord. Från och med idag är det möjligt att betala med EuroBonus poäng när man handlar från CloudShop, vilket inkluderar mat, dryck, godis och varor som parfym, smink och smycken.

- Vi har länge velat erbjuda våra medlemmar möjligheten att använda EuroBonus-poäng ombord. Att kunna använda EuroBonuspoäng för inköp under flygresan blir ett bra komplement till alla våra andra möjligheter att använda poäng, och något som är efterfrågat av våra kunder, säger Magdalena Rohdin- Hurtig ansvarig för EuroBonus Rewards.

Exempelvis kostar en Ceasarsallad med kyckling 2300 poäng, en Smoothie & Crisp meny 1500 poäng, en miniflaska champagne 2700 poäng, flygplan i lego 4600 poäng, samt ett stort utbud av smink och parfym.

Flest EuroBonus poäng används till flygresor, men även hotell, hyrbil, uppgradering till Business och presentkort är populärt. De senaste åren har SAS lanserat en rad nyheter vad gäller användning av insamlade poäng, inklusive EuroBonus Shop på sas.se där närmare 2000 produkter kan köpas med poäng. Dessutom kan man även delbetala en flygresa med poäng och pengar.


http://www.sas.se/en/EuroBonus/Spend-points/onboard/?vst=true
 

Jacob

Medlem
Några prisexempel:

Menyer
Sandwich meny (wrap och dricka): 2100 poäng
Kycklingsallad meny med dricka: 3000 poäng med läsk och 3400 poäng med öl
Kaffemeny (kaffe och muffins/punschrulle): 1300 poäng
Frukostpåse med juice, yoghurt, müsli och smörgås: 2000 poäng

Att äta
Smörgås: 1400 poäng
Muffins: 700 poäng
Toblerone eller Gott och blandat: 500 poäng

Att dricka
Miniatyrflaska med sprit: 1300 poäng
Öl eller cider: 1100 poäng
Flaska vin: 1700 poäng
Pommery champagne: 2700 poäng
Kaffe: 600 poäng
 

vicce

Medlem
Tycker att själva idén är riktigt bra (SJ har dock haft detta ett tag), men en smörgås för 1700 poäng, eller 11,3 inrikesflygningar om man är EBB (vilket är ca 6600:- vid ett pris på 589:-/biljett), känns inte så motiverande? Känns ju som en väldigt dyr tunnbrödsrulle.

Visst, har man 200.000 poäng så kanske inte 1700 poäng är någon stor grej?

Vad tycker ni andra?
 

India Alpha

Medlem
Det är ju helt strålande att SAS ännu en gång visar framfötterna. Hur går det till rent praktiskt? tar man den lille klisterlappen och blippar eller? Ska testa på nästa trip!
 

Grounded

Medlem
Hur går det till rent praktiskt? tar man den lille klisterlappen och blippar eller?

Rent praktiskt tar de ditt Eurobonus nummer samt ett kreditkort. Kreditkortet för att de inte kan kontrollera din poängstatus i luften, skulle det inte finnas teckning på ditt Eurobonuskonto dras pengar på ditt kreditkort istället.

Ganska "dyra" priser när man handlar med poäng, en tanke är nog att pricka in sig på folk som sällan flyger och som har ströpoäng de vill nyttja som de annars inte hade kunnat använda till något annat.
 
måste hålla med..dyrt att handla med poäng då man hellre brukar dom på uppgraderingar el bonusflyg..ja menar 600 poäng för en kopp kaffe...idén är god dock...
 

Dr. Miles

Expert
Jag håller med Groundef.
Idén av betalning med EB poäng är nog mest inriktad för icke frequent flyers som aldrig får tillräcklig mycket poäng för att kunna boka bonusresa.

På det viset ökar kundnöjdheten (som är en av de 4-excellence strategien).
 

Alf

Medlem
Ett av dom sämsta sätt att bli av med poäng på. Jag nyttjade idag detta dumma erbjudande och betalade 1600 poäng för en ynklig liten renklämma och en burk vatten. Detta skulle naturligtvis ingått i biljetten när jag hade en fullprisbiljett. Tänk om SAS ändå kunde sälja poäng till detta pris, kostnaden om jag betalat kontant var 50 kr.
 
Toppen