Nånting annorlunda hände mig igår, på en flygning med Thai mellan PEK och BKK blev vi stående efter boarding pga regn/åska. Matserveringen startade då när vi fortfarande stod på marken. Vi hann hela vägen till ostarna, efterrätt skulle just serveras då kaptenen meddelade att vi fått starttillstånd varvid personalen fick bråttom att rensa undan och förbereda för start. Väl uppe i luften fortsatta serveringen.
Enligt min mening var detta riktigt bra hanterat då det gav mer tid till vila under återstoden av flygningen (uppskattat av de flesta tror jag). Dock har jag aldrig träffat på detta tidigare, vid förseningar brukar man alltid vänta till man är uppe i luften innan mat serveras. Jag har nåt svagt minne av att ha läst att man inte får servera på marken, men kommer inte ihåg varför, och det är säkert olika regler för olika länder?
Nån som har liknande erfarenheter?
Enligt min mening var detta riktigt bra hanterat då det gav mer tid till vila under återstoden av flygningen (uppskattat av de flesta tror jag). Dock har jag aldrig träffat på detta tidigare, vid förseningar brukar man alltid vänta till man är uppe i luften innan mat serveras. Jag har nåt svagt minne av att ha läst att man inte får servera på marken, men kommer inte ihåg varför, och det är säkert olika regler för olika länder?
Nån som har liknande erfarenheter?