Senaste nytt

Full rulle på Bromma Flygplats år 1936

Jacob

Medlem
London, Paris, Amsterdam, Bryssel och Berlin. Full rulle på Bromma Flygplats redan år 1936.

Filmarkivet är en kul sida för att se gamla filmklipp. Filmen är från flygplatsens första år och ger en kul bild hur det var att ut och flyga på den tiden med klipp från avgångshallen och kabinen. Prio boarding var föga nödvändigt men däremot öronproppar och resan till London tog 6-7 timmar istället för dagens två.

Upp genom luften (1936) - Filmarkivet
 

Kristofer

Medlem
Man skulle varit pilot på den tiden! Långt innan instrumentflygreglerna och VHF. Lite mer sport att flyga då. Blev vädret för illa fick man helt enkelt landa vid något av de många fält som anlades i anslutning till ljusfyrarna som man navigerade efter. Något som är lite kul är att de flesta av fälten på linjen Bromma-Bulltofta faktiskt finns kvar; Gnesta/Vängsö, Visingsö (komplett med vind-T!), Jönköping, Hagshult, Feringe, Fagerhult, Eslöv med flera.

Klareringar via ljussignaler, som man ser i filmen, finns faktiskt också kvar i regelverket, om än endast vid radiobortfall.
 

Jacob

Medlem
Är det bara jag som skulle tycka det var kul att få ta en tidsmaskin 50 år tillbaka i tiden? Det var ju onekligen något helt annat att resa på den tiden.
 
Toppen