AxelB
Medlem
Hej!
I December 2011 åkte jag till Filippinerna, närmare bestämt Boracay.
Rutten var följande, GOT-(KL)-AMS-(KL)-XMN-(KA)-HKG, två dagar i Hongkong, HKG-(PR)-MNL-(PR)-KLO, allt bokat i ekonomi.
GOT-AMS med KL1156 var inget märkvärdigt, vet inte om det finns så mycket att säga om den.
Förutom att jag fick sitta med i cockpit under landning i AMS
KLM Boeing 737-700 landing in Amsterdam (Cockpit view) - YouTube
Väl i Amsterdam var det bara att gå direkt mot gaten och den extra säkerhetskontrollen, och av att döma på kön och sedan ombord var vi väldigt få västerlänningar. Efter säkerhetskontrollen blev vi ombedda att gå åt sidan till ett litet bord. Kvinnan frågade "are you from Sweden?", ja och så frågade dom om vi ville bli uppgraderade. Inget som man tackar nej till. 02E blev min nya plats.
Den nya biljetten.
KL883 PH-BQH "Hadrians Wall"
Det enda jag såg som negativt var att jag gick miste om min fönsterplats, men det är väl smällar man får ta.
Vi fick en välkomstdrink och flygvärdinnan såg att jag hade en kamera, likadan som hennes och hon erbjöd sig att ta ett kort på oss.
Vi
Vi fick även "Amenity kit" eller som KLM kallar det "Comfort bag" nu, signerat Viktor&Rolf, jag sparade det som det står KLM på, det som inte är kvar borde väl vara ögonbindel, tandkräm och strumpor.
Maten:
Det erbjöds västerländsk mat:
Appetiser
Smoked fillet of mackerel
Served on a coconut, sesame and coriander salad with herring caviar, sweet-and-sour vegetables and mackerel mousse
Complemented by a mixed salad and a granite of tomatoes and avocado crème with tzatziki.
Main courses
Chicken fillet with Parmesan cheese
Offered with morel mushroom sauce, green asparagus and risotto
eller
Beef stew tartlet
Enhanced by brown beer gravy, celeriac mousse line, onion compote and pan-fried mushrooms
Och kinesisk mat:
Appetiser
Smoked duck
Served with spicy szechuan sauce
Main course
Pan-seared tilapia
With a spicy sauce, Chinese broccoli and stir-fried noodles
Jag valde de kinesiska alternativen:
Ankan
Fisken, som jag trodde var karp tills idag.
Detta var en nattflygning, men jag fick banne mig inte många minuters sömn.
Så det var en lång väntan tills frukost som var följande:
Yoghurt, jam and rolls.
Och ett salt eller sött alternativ:
Scrambled eggs (savoury)
Accompanied by tortilla, mushrooms and grilled tomatoes.
Bread and butter pudding (sweet)
Offered with vanilla sauce and sultanas
Jag valde alltså det salta.
Påväg ner mot XMN.
Jag frågade vänligt före vi startade i Amsterdam om jag fick hälsa på i cockpit, och det resulterade i att jag fick sitta med i cockpit under landningen i Xiamen.
KLM Boeing 777 Landing in Xiamen. Cockpit view [HD] - YouTube
Jag missade då visserligen KLMs klassiska hus.
Smogen bekräftade att vi var i rätt land.
Väl i Xiamen så blev vi möta av en kines i KLM-jacka som hjälpte oss med vår transfer och incheckning på Dragonair.
Jag var väldigt trött när vi kom ombord på Dragonair KA619 till Hongkong så jag tog inga bilder ombord. Vad jag minns dock är att vi fick någon som liknade "Baozi", bröd fyllt med kött.
Jag är ingen van resenär när det kommer till long-haul businessklass, men jag var nöjd med det mesta; stolen, maten och personalen.
Tack för att ni har läst, och om ni vill kan jag skriva lite om Philippine Airlines i ekonomi.
I December 2011 åkte jag till Filippinerna, närmare bestämt Boracay.
Rutten var följande, GOT-(KL)-AMS-(KL)-XMN-(KA)-HKG, två dagar i Hongkong, HKG-(PR)-MNL-(PR)-KLO, allt bokat i ekonomi.
GOT-AMS med KL1156 var inget märkvärdigt, vet inte om det finns så mycket att säga om den.
Förutom att jag fick sitta med i cockpit under landning i AMS
KLM Boeing 737-700 landing in Amsterdam (Cockpit view) - YouTube
Väl i Amsterdam var det bara att gå direkt mot gaten och den extra säkerhetskontrollen, och av att döma på kön och sedan ombord var vi väldigt få västerlänningar. Efter säkerhetskontrollen blev vi ombedda att gå åt sidan till ett litet bord. Kvinnan frågade "are you from Sweden?", ja och så frågade dom om vi ville bli uppgraderade. Inget som man tackar nej till. 02E blev min nya plats.
Den nya biljetten.
KL883 PH-BQH "Hadrians Wall"
Det enda jag såg som negativt var att jag gick miste om min fönsterplats, men det är väl smällar man får ta.
Vi fick en välkomstdrink och flygvärdinnan såg att jag hade en kamera, likadan som hennes och hon erbjöd sig att ta ett kort på oss.
Vi
Vi fick även "Amenity kit" eller som KLM kallar det "Comfort bag" nu, signerat Viktor&Rolf, jag sparade det som det står KLM på, det som inte är kvar borde väl vara ögonbindel, tandkräm och strumpor.
Maten:
Det erbjöds västerländsk mat:
Appetiser
Smoked fillet of mackerel
Served on a coconut, sesame and coriander salad with herring caviar, sweet-and-sour vegetables and mackerel mousse
Complemented by a mixed salad and a granite of tomatoes and avocado crème with tzatziki.
Main courses
Chicken fillet with Parmesan cheese
Offered with morel mushroom sauce, green asparagus and risotto
eller
Beef stew tartlet
Enhanced by brown beer gravy, celeriac mousse line, onion compote and pan-fried mushrooms
Och kinesisk mat:
Appetiser
Smoked duck
Served with spicy szechuan sauce
Main course
Pan-seared tilapia
With a spicy sauce, Chinese broccoli and stir-fried noodles
Jag valde de kinesiska alternativen:
Ankan
Fisken, som jag trodde var karp tills idag.
Detta var en nattflygning, men jag fick banne mig inte många minuters sömn.
Så det var en lång väntan tills frukost som var följande:
Yoghurt, jam and rolls.
Och ett salt eller sött alternativ:
Scrambled eggs (savoury)
Accompanied by tortilla, mushrooms and grilled tomatoes.
Bread and butter pudding (sweet)
Offered with vanilla sauce and sultanas
Jag valde alltså det salta.
Påväg ner mot XMN.
Jag frågade vänligt före vi startade i Amsterdam om jag fick hälsa på i cockpit, och det resulterade i att jag fick sitta med i cockpit under landningen i Xiamen.
KLM Boeing 777 Landing in Xiamen. Cockpit view [HD] - YouTube
Jag missade då visserligen KLMs klassiska hus.
Smogen bekräftade att vi var i rätt land.
Väl i Xiamen så blev vi möta av en kines i KLM-jacka som hjälpte oss med vår transfer och incheckning på Dragonair.
Jag var väldigt trött när vi kom ombord på Dragonair KA619 till Hongkong så jag tog inga bilder ombord. Vad jag minns dock är att vi fick någon som liknade "Baozi", bröd fyllt med kött.
Jag är ingen van resenär när det kommer till long-haul businessklass, men jag var nöjd med det mesta; stolen, maten och personalen.
Tack för att ni har läst, och om ni vill kan jag skriva lite om Philippine Airlines i ekonomi.