Senaste nytt

Prio Svart -Ändra avgångstid utan att boka om - Godtyckligt...

Kära BC:are!

Åkte en liten tripp med SJ Snabbtåg till Gbg i helgen...

Hade 2:a klass biljett men blev uppgraderad :) till 1:a klass då jag är Svart Prio. (Tack BC för detta!)

Pratade lite med servicevärden (eller vad dom nu kallar sig) som berättade att dom (SJ:s ledning) blivit
mycket striktare med att vi med svart nivå skall kunna hoppa på andra tåg utan att boka om.

T ex var hon tillsagd att just på denna avgång fick hon inte släppa på passagerare med 1:a klass biljett som var till någon annan avgång denna dag. Däremot gick det bra att åka med i 2:a klass i mån av plats... En slags downgrading av SJ:s viktigaste kunder! Märkligt då vi bara var en handfull passagerare.

Anledningen var att alltför många köpte icke ombokningsbara biljetter till en billig oattraktiv avgång för att sedan åka på en mer attraktiv avgång. På min fråga om reglerna var ändrade svarade hon att det avgjordes från fall till fall...

Härligt med ett sånt kundorienterat företag som ändrar på förmånerna, lite godtyckligt dessutom, när kunderna börjar utnyttja dessa...
 

FF#1

Medlem
Intressant, en av de enda verkligt användbara förmånerna för svart... och de funderar på att ta bort den. Suck..
 

Morgan

Medlem
Förstår ju att det finns en risk att folk bokar 20:20-tåget på fredagar som är billigast, när de vill åt 16:20-tåget, och sätter det i system.

Ett alternativ är kanske att Prio svart-medlemmar alltid har fri ombokningsrätt på biljetterna på SJ.se? Då kan man alltid byta tåg, men får betala för vad det tåg man åker faktiskt kostar. Eller att man kan välja tåg med avgångstid max 90 minuter före/efter det man har biljett till (i mån av plats)?
 
Har de introducerat förmånen får de väl stå för den också. Att folk skulle boka ett billigare tåg och sedan åka med det dyrare är ju en av de första sakerna man tänker på när man hör den förmånen. De måste de väl ändå förstått själva??
 

twiggs

Medlem
Har de introducerat förmånen får de väl stå för den också. Att folk skulle boka ett billigare tåg och sedan åka med det dyrare är ju en av de första sakerna man tänker på när man hör den förmånen. De måste de väl ändå förstått själva??

Varför det också står att man måste fråga innan man kliver på tåget. Underförstått betyder detta att det finns chans/risk för ett nej.

Har ett par gånger varit med om några som själva ansett sig av sådan dignitetet att dessa kommit viftande med SJ Prio Svart efter avgång med resultatet att personerna fått valet att kliva av på nästa station (mitt ute i ingenstans oftast) eller betala fullpris (apdyrt). Tummen upp till personal som vågar ta fajten med sådana!
 

henrik l

Medlem
Det borde ju inte vara några större problem om man håller strikt på att beskedet måste ges innan man kliver på tåget som twiggs skriver. Sen kan ju man alltid spekulera i att dom som bokar 20.20 fredag kväll, i stället för 16.20, kanske bokar 16.20 istället, efter det att de ett antal gånger fått "denied boarding" och vackert fått vänta till 20.20 på fredag kväll:D:D:D
 
Toppen