Senaste nytt

Bättre förbindelser mellan Blekinge och Kastrup till hösten

Jacob

Medlem
Blekingetrafiken beslutade i veckan att förbättra förbindelserna mellan Blekinge och Köpenhamn Kastrups flygplats. Med start vid tidtabellsskiftet 18 augusti kommer det finnas nya förbindelser som gör att Blekingebor kan vara på Kastrup redan kl 06.53 på morgonen och får möjlighet att resa tillbaka från Kastrup kl 22.06 på kvällen.

Det är en ny bussförbindelse som sätts in från Karlskrona via Ronneby, Karlshamn och Sölvesborg till Kristianstad där man byter till Öresundståg mot Malmö och Köpenhamn. Motsvarande förbindelser erbjuds åt motsatt håll på kvällen. De nya turerna kommer köras måndag till fredag.
 

erhel

Medlem
Men! Varför kommer detta några månader efter att jag inte längre behöver åka till Karlskrona en gång i månaden. Det är ett stort lyft för alla som vill slippa hotellnatt i Karlskrona pga. sent möte, vilket annars har drabbat mig i princip varje gång.
 

tomten

Medlem
Får man säga "Äntligen!". Nu fattas bara en 20 mins flyglinje istället för 3 timmar tåg. Men detta var klart en bra nyhet!
 
än smidigare hade det varit om det var ett tåg som gick hela vägen. men ja, det var på tiden.

flyg hade ju varit ett alternativ för de som skall till till Ronneby och Karlskrona, men Karlshamn och Sölvesborg känns lite avlägset. Plust att priset ju bumpas upp endel jämfört med tåg.
 
Toppen