Senaste nytt

Norwegian startar eget fraktbolag - Norwegian Cargo

Jacob

Medlem
Norwegian meddelar idag att man startat ett eget fraktbolag. Tanken med bolaget, Norwegian Cargo, är att nyttja lastrumskapaciteten i flygbolagets linjenät bättre än tidigare och göra i stort sätt hela Norwegians linjenät med över 120 destinationer tillgänglig för godstransport.

Inom Norden är det Norwegian som själva sköter frakthanteringen, detta öppnar inte minst möjligheter för direktavtal. För övriga internationella marknader kommer man använda sig av samarbetspartners genom ett nätverk av GSA-avtal (General Sales Agents).

– Med Norwegians kontinuerliga tillväxt och lanseringen av direktlinjer till USA och Thailand, är det nu rätt tid att etablera en separat enhet inom koncernen för att ta tillvara och utveckla de möjligheter som finns inom godstransport samt för att säkerställa ett optimalt utnyttjande av den tillgängliga lastrumskapaciteten, säger Norwegians Stationschef, Bjørn Erik Barman-Jenssen.
 

Tockstew

Medlem
Smart!

I takt med att priset på att checka in bagage höjs frigörs ju utrymme lastrummet som kan utnyttjas för frakt.........
 

Valley

Medlem
Skall bli väldigt intressant att följa för mig som är "fraktnörd"
Hoppas de lyckas hålla tungan rätt i mun. Är väl inte det lättaste segmentet att ge sig in på.
 
Intressant utveckling om man tänker det avtalet som de har med Jetpak i Norge och Sverige. Alltså Jetpak har exklusivt rätt att sälja DY frakt kapacitet.
 
Toppen