Senaste nytt

Boeing BBJ Business Jet till SAS?

VD Gustafson fick frågor om en framtida linje till IAH Houston härom dagen i SFO.
Enligt honom bör en sådan linje flygas non-stop Stavanger-Houston och inte med Airbus A330/A340.
Gustafson tycker linjen bör flygas med en Boeing BBJ(737NG) eller motsvarande longdistansversion av Airbus A320. Bägge har en räckvidd på ca 11h non-stop flygning. Tror ni Gustafson funderar på att hyra in Private Air OM SAS startar IAH?


SAS-boss: Stavanger - Houston er mest oplagt
 

Najk

Medlem
Känns ju väldigt osannolikt, men om Statoil, Maersk och andra bolag är villiga att delfinansiera det och genom SAS är ett sätt att praktiskt kunna genomföra det så kanske.....
 
Wetlease av Private Air måste vara det enklaste för SAS. De har Boeing BBJ och flyger just dessa slags linjer åt andra flygbolag..bla Lufthansa och KLM anlitar dem.
 
Hade möte med en från SAS corporate sales förra veckan och passade då på att fråga om ett par saker, bla nya longhaul rutter. Som jag förstod det fanns det inte några planer på nya linjer den närmsta tiden (vad hon sade iaf). Det enda som diskuterats var just OSL-IAH men tydligen byggde detta på att Statoil band upp ett visst antal platser på varje flyg (finansierade) och här var man tydligen inte riktigt i mål.

Verkar dock som det skulle kunna finnas underlag för denna rutt, vi (jag eller kollegor) flyger varje månad FRA-IAH med LH's A380 och den är nästan varje gång fylld till sista platsen!
 
Toppen