Senaste nytt

Tips för en vecka i Los Angeles, att göra/se, hotell osv....

Seinan

Medlem
Hej!

Av en lycklig slump kommer jag i mitt jobb hamna i LA om tre dagar (26/3) där jag får en 9 nätters stopp over i väntan på en båt som jag går på i San Diego den 4/4. Har alltså en vecka att spendera där innan jag behöver röra mig mot San Diego.

Jag behöver alltså förslag på vad det finns att göra, shopping, bra hotell osv.. som rubriken säger :)

Ska jag hyra biller eller inte?

Har förstått att nöjesparker är en stor grej där, generellt är jag inte så road av dom men mina erfarenheter slutar vid Grönan o Liseberg.

Har inte bokat något hotell ännu men jobbet betalar upp till 150$ per natt, efter det så får jag betala mellanskillnaden.

Alla tips, länkar och erfarenheter är välkomna! Har haft ytterst begränsad uppkoppling den senaste tiden (satellit som kostar 1$/min) så har knappt gjort någon research alls.

Tackar!
 

FF#1

Medlem
Du "måste" ha hyrbil, det mesta är svårt eller omöjligt att nå via allmänna transportmedel.
Undantag för vissa stadsdelar/"städer" så som Long Beach vilken har en vettig lokaltrafik.

Typiska måsten förutom ett besök på en nöjespark är, Hollywood boulevard, Venice beach - Santa Monica beach.

För 150$ bor man bra om man inte behöver lyx.

Beror lite på vad du vill göra och se, 9 dagar är rätt länge så du hinner mer än bara LA om du lessnar.

San Diego är en mycket trevlig stad, spendera någon dag där.

Eller så drar du norrut en bit efter Highway 1 i en fräsig hyrbil?
 

Seinan

Medlem
Okej, Tackar!

Vet någon om det går att hyra en bil i LA och sedan lämna den i San Diego?

Några dagar i San Diego låter bra!

Kan någon rekommendera något bra centralt hotell i LA?

Vad finns längst Highway 1?
 

agehall

Medlem
Vet någon om det går att hyra en bil i LA och sedan lämna den i San Diego?

Det borde inte vara några problem då det är samma delstat. Möjligen tillkommer en liten extraavgift, men det borde inte vara mycket.

Kan någon rekommendera något bra centralt hotell i LA?

Ta valfritt SPG, Hilton, Mariott eller någon annan kedja. Det är nog inga större fel på något av dem. Om du ska hålla din budget kan du inte hitta på allt för mycket.

Vad finns längst Highway 1?

Fina vyer?
 

FF#1

Medlem
Det går att hyra envägsbilar, i bland är det billigt och i bland kostar det skjortan.
Trafiken till Dan diego är ofta helt igenkorkad, så jag rekommenderar dig att ta en hyrbil när du kommer till LA, sen så lämnar du igen den och tar tåget till San diego när du är less. Pacific Surfliner Train - from Los Angeles to San Diego & More | Amtrak kostar ca 30-50 $ ( ta första klass om det är ok pris p din avgång så sitter man på övervåningen och har tokbra utskikt.) Sen är det bara att hyra en ny bil i San Diego

I San diego finns det så klart olika parker typ Sea world, San diego Zoo samt Wild animal park om man gilla att titta på djur.
Samt en massa annat att se. Mina favoriter är att åka ut mot havet, både Point Loma och Coronado är vackra fast på olika sätt.

LA, har inget centrum, ett av problemen eller tjusningen med stan... LA är lika stort som skåne och består av över 10 "städer"
Områden som jag tycker är trevliga är Long Beach, Santa Monica,

Highway 1 är den gamla kustvägen norrut förbi San Fransisco, California State Route 1 - Wikipedia, the free encyclopedia mycket vacker väg som slingrar sig på klipporna längs kusten.

Det börjar vara ont om tid för dig att planera nu men ta och skaffa en hyrbil för några dagar och boka upp ett hotell någon stans så hinner du planera resten i "farten"

Det finns massor av turist guider på nätet, bara att läsa på när du har tid

Ett annat alternativ om du lesnar på kusten är att dra några dar till Las Vegas, det är ca 4-5h med bil eller en kort flygning.
 

Flygarn

Medlem
Jag skulle ta och köra bil upp till San Francisco och sen ta ett billigt flyg ned till San Diego och göra ett stop i Morro Bay och sen i Monterey innan du kommer till San Francisco. Räkna med 3 dagar upp till SFO, ta en eller två dagar i staden innan du flyger ned till San Diego och är där i några dagar.

Om du tycker om att spela eller har ett stor behov utav att se vegas så skulle jag skippa San Francisco, och köra bil från Los Angeles till Las Vegas och sen vara där i några dagar (Se Grand Canyon och dammen) innan du flyger till San Diego. Att hyra bil är billigt och det är inga problem att hyra och lämna på olika ställen även om det är olika delstater. Det tillkommer en liten extra avgift.
 

Skillsen

Medlem
Finns många platser att besöka/upptäcka om du inte varit där innan.
Beror en hel del på vad man är ute efter, som nämnt ovan så måste du ha bil för att ta dig runt.
Fördel är också om man tycker om att köra bil, avstånden kan vara rätt lång och på sina ställen mycket kö.
En vecka är lång tid så du hinner definitivt ta dig utanför LA.

Highway 1 är en upplevelse att köra till SF. kan även rekommendera Hearst Castle utmed Highway 1.

Väljer du Las Vegas kan du även passa på att köra till Grand Canyon.

I LA gillar jag Santa Monica och Venice beach. Är det en klar dag med bra sikt sak du besöka Griffith observatory för en bra vy över LA.

Nöjesparker jag varit på är Universal studios, Disney och Six Flags, Magic mountain. Magic mountain är rena åk attraktioner och kan rekommenderas om man tycker om det.
 

Seinan

Medlem
Hej!

Tack för alla svar!

Har fixat två hotellnätter i LA och håller på att skaffa bil men det hittar ingen utan ung förare tillägg på 27$ om dagen :p Får se vart jag drar sedan. Hade varigt kul att åka Highway 1 men hittar inget billigt flyg och kommer ändå ha två dagar i San Francisco om några veckar så skippar det denna gång.

Las Vegas låter ju lite häftigt men kan nog bli en dyr historia :)

Finns det några legendariska vägar att ta söderut? Är Mexiko värt att besöka tycker ni?
 

Totopez

Medlem
Jag är ju lite knäpp vad det gäller nöjesparker, och hade siktat på att göra Disneyland, DCA, six Flags, Universal, Sea World och Knotts Berry Farm, trots att jag varit på alla och åkt alla berg och dalbanor utom tre...

Men har du inte varit på någon stor theme park rekommenderar jag Disneyland. Det var liksom där det började, och platsen är fantastisk.
Späckhuggarshowen på Sea World är riktigt bra, och San Diego Zoo är nog det bästa jag varit på i Nordamerika.

Annars kör bil, norrut längs Highway 1, du behöver inte åka hela vägen upp till SF, en halvdag Upp räcker bra,

Tijuana i Mexico tycker jag bara var tragiskt, skabbigt och obehagligt, både full och nykter.

Sen ska du ju gå lite på Hollywood Boulevard, kolla stjärnorna etc, det hör till. Festa lite på Sunset, gå på ngn rockbar/klubb.
 

Seinan

Medlem
Okej, bra shit detta! Nu har jag bil och bitarna börjar falla på plats!

Hyrde en bil alldeles där jag bor med envägshyra och GPS, fick den minsta dom hade så förväntade mig en Smart eller något som man skulle fått om jag hyrt en liten bil i Frankrike så blev glatt överaska när jag fick en Ford Focus sedan :)

Har varit runt kring Downtown och Hollywood Blv, tänkte åka en sådan där turist buss några timmar imorgon och sedan åka Highway 1 en bit och övernatta där jag hamnar! (på ett hotell dvs.)

Har någon några favoriter längs Highway 1? Det finns många artiklar om den på svenska o det ser ut att finnas bra med övernattnings möjligheter längst vägen.

Skulle gärna festa lite men denna förbanade bilen jag måste släpa med mig sätter stopp för det! Vad är det för promillehalt i USA? ^^
 
Toppen