Senaste nytt

Nytt dråpslag för Boeing

Bridgeman

Medlem
Samtidigt som den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing kämpar med att återfå flygtillståndet för det problemdrabbade planet 787 Dreamliner har det stött på ett nytt problem.

Risken för ett temporärt flygförbud på vissa långdistansflygningar som det var tänkt att planet skulle flyga. Det uppger källor, rapporterar Reuters.

Flygexperter och personer inom den amerikanska regeringen säger att den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA kan komma att begränsa den tillåtna flygtiden för 787 på vissa rutter då det godkänner det ombyggda batterisystemet, på planet som försattes med ett globalt flygförbud för två månader sedan.


Det var tidigare tänkt att det norska lågprisflygbolaget Norwegian skulle använt 787 Dreamliner vid sina första långdistansflygningar till New York och Bangkok från och med slutet av maj.

Källa di.se
 

JacobGBG

Medlem
Hmm.. hur ser orginaltelegrammet ut och hur mycket har Dagens Industri lagt till? Di = affärsvärldens motsvarighet till Aftonbladet.
 

MarcusC

Medlem
Jag läste en artikel om detta och tror inte det berör speciellt många rutter i dagsläget. Så tror rubriken är lite dramatisk. Men en fåtal rutter kan väl påverkas om FAA begränsar Etops reglerna för Dreamlinern. Däremot är väl tanken senare 787 modeller ev skulle få etops uppemot 4-5timmar?!
 
Toppen