Senaste nytt

SAS introducerar två nya serviceklasser inom Europa och Skandinavien - SAS Go & SAS Plus

Jacob

Medlem
SAS meddelar nu på morgonen att man lanserar ett helt nytt servicekoncept på flygningar inom Skandinavien och Europa som ersätter de nuvarande service och kabinklasserna. Produkterna kallas "SAS Go" och "SAS Plus" och ska enligt SAS rikta sig till "kunder som vill ha mycket" respektive "kunder som vill ha mer". De nya koncepten kommer finnas tillgängliga ombord från juni 2013.

De nuvarande Economy, Economy Extra och Business Class ersätts med följande servicekoncept:

SAS Go
I SAS Go ingår en incheckad väska samt kaffe och te ombord.

SAS Plus
I SAS Plus ingår två incheckade väskor, SAS Fast track, tillgång till lounge, dryck och måltid ombord samt dubbla Eurobonuspoäng.

Samtidigt ersätts den traditionella flygplansbrickan med ett cafékoncept med nya valmöjligheter som erbjuds till samtliga kunder ombord.

Förändringen är en del av strategin 4Excellence Next Generation (4XNG) med målsättningen att göra SAS till ett stabilare och mer konkurrenskraftigt flygbolag.
 

FF#1

Medlem
aha, det har ju varit rykten om det en längre tid. Ska bli intressant att se hur det blir i praktiken med prisnivå, service, mm.
 

gdaily

Medlem
Från SvD: Efter drygt 30 år skrotar SAS sin business class på flygningar i Europa. Beslutet är en följd av att många företag inte längre vill betala för att deras anställda reser i en dyrare klass med bättre service. SAS ledning beskriver förändringen som ett stort skifte för flygindustrin.

För att göra det mer lättöverskådligt blir det nu bara två biljettyper: SAS Go och SAS Plus. I det senare fallet får resenärerna bland annat tillgång till loungerna, snabbare passage vid säkerhetskontroll på flera flygplatser, möjlighet att boka om resan, får fler bonuspoäng och så vidare.

Se länk


Så SAS tror att företagen kommer godkänna SAS Plus bara för att det inte heter Business längre?
 

Jacob

Medlem
Tittar man i bokningssystemen ser det inte särskilt annorlunda ut efter juni. Samma bokningsklasser för exempelvis Stockholm-London.
 
Toppen