Senaste nytt

Ving har utsett bästa strandpromenaderna

Jacob

Medlem
För en del semesterresenärer är det inte sol och bad som som gör en riktigt bra semester utan möjligheten att kunna strosa med nära och köra i en avkopplande miljö med en vacker omgivning. Därför har resebyrån Ving utsett de tio bästa strandpromenaderna.

Givetvis mycket charter, men en och annan poäng finns det. Vilka är era egna smultronställen för en trevlig och avstressande strandpromenad?

1. Alcudia, Mallorca
Varför? Har allt som en riktigt bra strandpromenad bör ha: Strandliv, aktiviteter för stora och små, serveringar, hotell och ett myllrande folkliv. Promenaden är delvis skuggig, vilket passar bra under timmarna då solen står högt.

2. Makadi, Egypten
Varför? Här får du på lagom lång sträcka allt som du kan kräva av en strandpromenad. Lite shopping, några restauranger, folkliv, en och annan kamel och några meter bort hittar man ett av världens bästa snorklingsvatten.

3. Marbella, Spanska solkusten
Varför? Sugen på att spana på det spanska Jetset-livet? Promenaden går ända från flådiga Marbella till lyxyachternas superhamn Puerto Banús. Här roar sig både den internationella och den spanska eliten och inga solglasögon är för dyra för att pryda en promenadbesökare.

4. Marmaris, Turkiet
Varför? Längs promenaden hittar du de mest genuina turkiska delarna av Marmaris. Här finns det gott om möjligheter till nöjesliv och folkmyller. Stranden sträcker sig från marinan till grannorten Iҫemeler.

5. Side, Turkiet
Varför? Här vistas turister och turkar sida vid sida. Gott om möjligheter till både shopping och avkoppling i form av strandliv och serveringar. Promenaden är upplyst kvällstid.

6. Costa Meloneras, Gran Canaria
Varför? Kanarieöarnas kanske mest glamourösa strandpromenad. Här samlas livsnjutarna som har ledigt och lyxshoppar, dricker och äter gott samt spanar in varandra.

7. Las Canteras, Gran Canaria
Varför? Här har kommersen, folklivet och restaurangerna funnits i årtionden.

8. Playa de las Américas – Los Cristianos, Teneriffa
Varför? Lång strandpromenad som har allt! Motion, folkliv, strand och gott om pausmöjligheter.

9. Karibien Palm Beach, Aruba
Varför? En riktigt exotisk promenad där du promenerar i skuggan av palmerna och hälsar på alla som passerar. Här finns möjligheter till exotiska matstopp.

10. Nordamerika South Beach, Miami USA
Varför? Du får mycket av allt. Här kan du hamna mitt i en modefotografering, ta dagens joggingtur eller svettas på ett av de många utegymmen.
 

hisingen

Medlem
Copa och Ipanema utan tvekan.Där kan jag sitta många timmar/dag med lämplig dryck och bara njuta av allt runt omkring.
 

Palazzi

Medlem
Ohrid, Makedonien

Kul med ovanliga tips! Visste inte ens att det fanns stränder i Makedonien....

On topic: Märkte att jag besökt sånär som alla destinationer i Vings lista. Dock är det väl just "strandpromenader" inget som lockar mig... Har därav inga tips att bidra med heller
 

speedwing

Medlem
Hvar, Kroatien:

Denna promenad kan med fördel avnjutas vid 18.00-19.00 på kvällen. Börja i längst i öster utanför Carpe Diem nattklubb, kolla lyxbåtarna precis utanför, studera det lilla torget längre in med alla uteställen, fortsätt runt hamnbassängen längst in. Stanna till på designhotellet Adriana och ta en drink (Hvars bästa) i takbaren med fantastisk utsikt över hela stan. Fortsätt sedan längs vattnet någon kilometer, ta ett bad där det passar och avsluta med en sundowner på Hula-Hula Beach Club och se ungdomarna roa sig.

Gå sedan tillbaka i lugn takt, stanna till för drinkar där det passar, ät middag i gamla stan något kvarter innanför hamnbassängens innersta del och avsluta på Carpe Diem. Vill man sitta bra på detta ställe så kostar det några flaskor champagne och ett resonemang med personalen. Då får man ett bord på VIP-avdelningen till höger och slipper då att trängas för mycket...

Kommer du med egen båt och har lyckats fixa kajplats så funkar det perfekt med en nightcap på akterdäck där man kan slänga käft med folk på land.

(Hvar är generellt sett är trevligt ställe med väldig blandning på åldrar och typer. De enda som saknas är 17-åriga halvt medvetslösa engelsmän vilket kan var till fördel - eller nackdel, beroende på preferens.)
 

Sofia

Medlem
jag gillar den sk Kornischen i Alexandria, Egypten. väldigt fin promenad med utsikt över medelhavet, gamla fortet, små fiskebåtar längs själva sandstranden och såklart lite kaféer och fiskrestauranger. helt klart värt en promenix!
 
Toppen