Senaste nytt

Även Åre har fått ett igloohotell

Jacob

Medlem
Långt upp på Åreskutan på 900 meters höjd har ytterligare ett igloohotell öppnat. Igloohotellet som drivs av paret Håkan Hising och Katarina Lidberg ligger bara 200 meter från VM8:ans bergstation och nås med hjälp av lift och skidor. På grund av dess utformning är det inte helt lätt att hitta om man inte är uppmärksam, men hotellet finns i högsta grad och som gäst blir man oftast mött vid dalstationen för att komma rätt.

Totalt finns det 16 igloos varav en "VIP-igloo" som fungerar som hotellets lyxsvit samt en familjeigloo för upp till fyra personer. Dessutom finns en restaurangigloo där upp till 16 personer kan äta middag samt spa och bastu. Temperaturen inomhus är konstant -3 grader och alla gäster får speciella sovsäckar som klarar kyla.

iglooare7.jpg
Foto: Igloo Åre

Här finns ytterligare info:
Iskallt hotell har öppnat dörrarna - Resor - ltz.se
 

henrik l

Medlem
Har övernattat i snöbivack i lumpen och i Ishotellet. Det sistnämnda är helt klart att föredra och kan rekommenderas, bl a p g a att man sover i riktiga sängar vilket man inte gör i snöbivack. Sov fantastiskt gott i Ishotellet och det mest slående är den absoluta tystnaden. Har man sovit i tält i temperaturer ner mot +5 grader, eller vet hur man ska klä sig för att inte frysa när det är -30 ute, då är en övernattning i -5 i Ishotellet en baggis:D

Hur man mår dagen efter? Alldeles utmärkt! Efter en natt i Ishotellet, mår man nästan bättre, efter en natt i den egna sängen. Efter en natt i snöbivack, betydligt bättre än efter en long haul natt i economy:D

Ett tips om man besöker baren i Ishotellet, ställ inte isglaset på den inplastade drinklistan. Då förenar sig drycken snabbt med bardisken.
 
Last edited:

hawkeye0211

Ny medlem
Är det någon som har sovit i en sådan här igloo eller motsvarande? Hur mår man dagen efter?

Hej från Igloo Åre
Efter första säsongen kan vi klar konstatera: 95 % av alla gäster måste väckas på morgonen för att de sover så gott. Några enstaka har vaknat för att uppleva soluppgången över Åreskutan, lyssna på ripornas tjatter och uppleva fjällets storhet.
Ingen fryser. Alla är supernöjda med upplevelsen. Nästa vinter blir intressant då bokningarna har börjat redan nu i april då vårsolen värmer.
Upplevelsen att äta, bada bubbelbad, dricka champagne och sova gott i en igloo kan man inte få på så många ställen på jorden. Välkommen
 
Toppen