Senaste nytt

Förslag på träff/event

jumbooze

Medlem
Hej Red,

Efter invigningsrundan så skulle jag gärna vilja komma med ett förslag.

Det är säkert fler med mig som brottas med t.ex. ita matrix, vad sägs om en liveträff där vi bjuder in någon som är grym på ita matrix t.ex. eller söka på resor i allmänhet. Skaffar en konferenslokal med projektor där man får hands-on tips på hur man ska hantera ITA matrix för att få fram deals och liknande.
Måste inte vara ett gratis event skulle själv kunna tänka mig att hosta upp lite för kringkostnader...

Kan ju alltid kombineras med en bit mat eller liknande.

Keep up the good work!
// Jumbooze
 
Last edited:

Tjaeng

Medlem
Starta en studiecirkel hos något förbund (ex Studiefrämjandet som inte är politiskt bundet) så kan cirkelledaren dels få betalt genom ev. avgift, samt så står studieförbund för lokaler, resurser och ibland även monetärt bidrag. Gogo!
 

Dr. Miles

Expert
Starta en studiecirkel hos något förbund (ex Studiefrämjandet som inte är politiskt bundet) så kan cirkelledaren dels få betalt genom ev. avgift, samt så står studieförbund för lokaler, resurser och ibland även monetärt bidrag. Gogo!

Tack för tipset, Tjaeng!

Det låter som en bra idé! Snabbt sökning på Google hittade jag en sida på ABF.

Starta studiecirkel - ABF

ABF skrev:
Starta studiecirkel

Vill du, din förening, ditt rockband eller din diskussionsgrupp på nätet starta en studiecirkel?
Varför vänta?


Vi på ABF hjälper till med att hitta fler deltagare, göra en studieplan och fixa studiematerial. Vi kan erbjuda ett visst ekonomiskt stöd till studiematerial och lokal, liksom utbildningar i hur man leder och organiserar en studiecirkel.
Fyra steg till en studiecirkel
  1. Kontakta din lokala ABF-avdelning och berätta om din idé eller ditt intresse. Vi hjälper dig att komma igång och fylla i en ansökan. Det finns vissa grundregler för studiecirkeln (se nedan).
  2. Samla ihop tillräckligt många till studiecirkeln. Kanske är ni redan en grupp. Ni måste vara minst tre personer, men en grupp på mellan 8 och 12 personer är bäst. ABF hjälper dig hitta fler intresserade.
  3. Delta i en introduktionsutbildning för cirkelledare. Alla avdelningar erbjuder sina cirkelledare olika typer av utbildningar för att utveckla sitt ledarskap.
  4. På första träffen gör gruppen en studieplan tillsammans, bestämmer exakt vad ni ska läsa eller göra, vad målet med cirkeln är och hur ni gemensamt ska nå dit.

Anmälningsblanketten

Nästa steg är att fylla i en anmälningsblankett som du lämnar in hos ABF. På blanketten skriver du ner uppgifter om ämnet som ska studeras, studielokal, målet med cirkeln och hur arbetet för att nå dit kommer att gå till.

Personuppgifter med namn och adress på deltagarna och den som utsetts till cirkelledare ska också finnas med. Cirkelledaren får därefter i uppgift att föra en närvarolista vid varje träff som sedan skickas tillbaka till ABF.

Godkännande

För att få ekonomiskt stöd från ABF för de kostnader cirkeln medför finns det vissa regler som måste uppfyllas:
  • Cirkeln ska bestå av minst nio studietimmar (en studietimme = 45 minuter) uppdelat på minst tre sammankomster.
  • Deltagarna samlas högst tre gånger per vecka och träffarna får inte hålla på längre än fyra timmar vid varje tillfälle.
  • Tre deltagare inklusive ledaren är minimum.
  • Deltagarna ska vara 13 år eller äldre.
  • Åtminstone tre av cirkeldeltagarna ska vara närvarande varje gång.
  • Studiecirkeln ska vara tydligt skild från andra typer av föreningsverksamhet, som till exempel styrelsemöten.
  • Verksamheten får inte ha ett kommersiellt syfte.
 

Tjaeng

Medlem
Tack för tipset, Tjaeng!

Det låter som en bra idé! Snabbt sökning på Google hittade jag en sida på ABF.

Ja, ungefär sådär. Fast inte ABF, för faen. ABF (S), Medborgarskolan (M), Studieförbundet Vuxenskolan (Fp/C) är politiskt bundna. Ibn Rushd, Sensus och Bilda är religiöst inriktade. Kulturens studieförbund är förmodligen för smalt. Kvar återstår... Ja, Studiefrämjandet och Folkuniversitetet.
 
Toppen