Senaste nytt

Resa med djur till Storbritannien

Eftersom det verkar som om vi blir kvar här i England ett tag så är det väl dags att flytta över katterna. De har flyttat fram och tillbaks till Kalifornien utan problem så det ska väl inte vara så svårt?

I vanliga fall när katter flyger med SAS i lastutrymmet så kostar det 250:- inrikes, 500:- inom Europa och 1200:- till resten av världen. (När vi flög hem med dem från Kalifornien tyckte dessutom incheckningstanten att de var så söta, trots att en av dem såg ut som en råtta, att hon bara tog betalt för en av dem! :p )

Nu finns det dock en liten asterisk på SAS sida om att till Storbritannien får man pratat med deras fraktbolag, Trust Forwarding, istället. Jahapp, då gör vi väl det då. Enligt offerten från dem skulle det kosta 12.000:- att få hit en katt!(!!)

Det känns inte riktigt som en vettig lösning.

Om vi i stället flyger till Paris och tar tåget genom tunneln då? Jo, då kostar kattransporten 500:-, men...

We’re delighted to be able to tell you that registered assistance dogs are accepted on board. Unfortunately, these are the only animals that can travel on Eurostar: elephants, cobras and foxes are all still a definite no, no.

Nehe...

Man kan ta en 18-timmar färja från Danmark till England. Där får man ha djur. Men bara i bilen, så man måste ha en bil med sig. Dessutom kostar det runt 7.000:- att ta sig över den vägen fram och tillbaka.

Så nu verkar det som om någon från Sverige får flyga till Paris med katterna och att vi möter upp dem där med bil.

Varför flyger SAS djur till alla länder förutom just Storbritannien? Det var ganska strikta regler för djurimport här förut, men från 1:a januari 2012 är det samma regler som inom resten av EU. (BA flyger inte heller djur från Sverige till UK).

(Lämpligheten i att släpa runt två katter jorden runt kan ju diskuteras, på ett annat forum. Ska jag få med mig frun så kommer katterna med :) )
 

Nemo

Medlem
BA? "Charges differ for pets depending on the size of container, weight of your pet and distance being travelled. Cargo charges will be quoted at the time of reconfirming your pets travel with British Airways World Cargo (maximum 14 days prior to travel)."
https://www.iagcargo.com/iagcargo/portlet/en/html/products/specialist_cargo/live_animals
 

Palazzi

Medlem
Kolla med Finnair också... Har för mig, baserat på tidigare frågeställning på bc.se, att de ska ha de smidigaste reglerna och lägsta priserna.
 
Toppen