Senaste nytt

Ryanair startar baser i Marocko

Palazzi

Medlem
Det är inte ofta vi skriver nyheter om Ryanair, men denna gång är det kanske värt att belysa bolagets satsningar:

Ryanair startar sina första baser utanför Europa idag. Troligen är det ännu ett steg i att kapa kostnader då man tidigare uttryck ett missnöje med höga flygplatsskatter i Europa, och kanske främst Spanien.

De nya baserna är två till antalet och kommer båda förläggas i Marocko; närmare besämt i Marrakech och Fez.

På flygplatsen Fez är Ryanair redan det klart största bolaget, och saknar egentlig konkurrens inom lågprisflyget. I Marrakech är läget ett annat: Jet2, Norwegian, Easyjet & Air Arabia är alla lågprisbolag som flyger till staden. Av dessa bolag är det bara Air Arabia (Maroc) som valt att förlägga en bas i landet.

Möjligen kommer denna satsningar mynna ut i flera linjer från Europa till Marocko, men öppnar även upp för nya linjer till andra afrikanska stater. Avståndet från Marrakech till t.e.x. Kap Verde och Gambia är inom ramen för de sträckor som Ryanair normalt flyger.

Satsningen kan ses som nydanande för företaget som hittils varit väldigt strikta i sin fokusering på Europa. Den största konkurrenten, Easyjet, har redan öppnat upp linjer till Nordafrika och Mellanöstern, och nu får vi se Irländarnas replik.
 
Toppen