Senaste nytt

Starwood eller Priority Club?

majer

Medlem
Hej,

Jag kommer senare i vinter/vår bo minst två månader i Los Angeles.
Troligtvis kommer jag ha möjligheten att välja hotell själv och jag ställer mig då frågan vilken kedja / vilket lojalitetsprogram jag bör välja?
Jag är idag medlem i SPG, men bara med ynka 4 nätter än så länge. Är ej medlem i Priority Club (eller någon annan hotellkedja heller för den delen).

Vad är fördelarna med respektive lojalitetsprogram nämnda ovan?

Tack på förhand!

//Majer
 

jumbooze

Medlem
Vad har du för flygstatus för övrigt? Kan du statusmatcha in dig för att komma igång lite snabbare? T.ex SAS EBG -> Matcha Radisson Guld och leta matchning därifrån eller kan du lyckas regga dig för platinum kampanj på Accor och ta dig därifrån till starwood eller PC?

Finns det någon status challange på Starwood eller PrioClub?
http://www.businessclass.se/hotell/8460-starwood-hotels-statusmatch-med-hhonors.html
http://www.businessclass.se/hotell/1599-bli-le-club-accorhotels-tidigare-club-platinum-gratis.html
http://www.businessclass.se/hotell/...robonus-gold-mot-club-carlson-gold-elite.html

För 200USD kommer du långt! Du kanske skulle köpa Ambassador för att få prioclub gold?
http://www.businessclass.se/hotell/7940-intercontinental-ambassador-traden.html
 

mry

Medlem
Du bör ju även titta på vilken del av Los Angeles du ska vara i. Det är ju en ganska stor stad så säger du ett område är det ju bättre med att titta på hotell i det området från de stora kedjorna till att börja med.
 

EBGGOT

Medlem
Bo på SLS istället - läget och hotellet är kräm dock dåligt med poäng ...

Om du tvunget skall bo i "kedja" ta Sofitel Beverly Center....

Dessa två tips är om man vill bo på hotell med lite puls och med roliga/intressant personer samt ett bra läge mellan BH och Melrose ...
 

Najk

Medlem
Hilton vet jag är rätt generösa med challenges. Typ bo 21 nätter under 90 dgr och få Diamond.
 

majer

Medlem
Du bör ju även titta på vilken del av Los Angeles du ska vara i. Det är ju en ganska stor stad så säger du ett område är det ju bättre med att titta på hotell i det området från de stora kedjorna till att börja med.
Jo, jag kommer bo i Huntington Beach. Har hittat hotell i området med både Starwood och Priority Club.

GÖR INTE DETTA om du ändå ska bo där så att du kan uppnå en challenge enkelt. Om du någonsin i framtiden behöver kontakta kundtjänst så kan de upptäcka detta och stänga ditt konto.
Tack för informationen.
Eftersom jag kommer bo ganska länge tänker jag mig att jag inte behöver "ta genvägar" för att nå hög status. Starwood kräver t ex 55 nätter för att nå Platinum.
Men ingen berör frågan, Starwood eller Priority Club?
 

niksal

Medlem
Jag har inga erfarenheter av PC, men nog av SPG. Jag var extremt nöjd med SPG som Platinum för ca 3 år sedan. Ganska konsekvent uppgraderingar t.o.m. sviter och många hotell har en lounge man kan använda. Nackdelen med SPG är att jag tycker earn/burn ratio är dålig. Men då jämför jag med Club Carlson och där är earn/burn ratio igen otroligt bra.

Jag tycker du skall fundera på hur du kommer att resa efter LA? Det är onödigt att samla status om man aldrig kommer åt att använda det. Efter att jag flyttade tillbaka till Finland och återgick till att resa i Norden så var SPG värdelöst och nuförtiden använder jag inte alls det. Men om du fortsätter att resa till ställen där du har möjligheten att använda SPG Platinum kortet så rekommenderar jag det varmt.
 
Toppen