Senaste nytt

SAS och NextJet inleder codeshare sammarbete

Pressmeddelande från SAS


SAS (http://www.sas.se) and NextJet inleder, från och med idag, ett partnersamarbete som inkluderar code-share på NextJets 11 linjer till och från Stockholm, respektive Köpenhamn, med anslutning till och från alla SAS flyg.

- Vi är väldigt positiva till att samarbeta med NextJet. Tillsammans med NextJet ger vi våra kunder möjligheten till att enkelt och smidigt resa från mindre orter till ännu fler orter i Sverige och vidare ut i världen via Arlanda eller Köpenhamn, säger Simon Pauck Hansen, Vice President Partners and Alliances, SAS.

Samarbetet innebär också att NextJets passagerare som reser i Business class och transfererar till/från SAS flyg får tillgång till SAS Lounger och SAS Fast Track (http://www.sas.se/sv/allt-om-resan/i...rhetskontroll/) security i Köpenhamn och på Arlanda. Även passagerare bokade i SAS Economy Extra har tillgång till SAS Fast Track.

NextJet (Upplev Sverige med NextJet) är ett svenskt flygbolag som bedriver reguljärtrafik på ett antal inrikeslinjer mellan Sveriges nordliga städer och Stockholm. NextJet trafikerar även linjen Visby-Stockholm samt linjen Örebro-Linköping-Köpenhamn.

Pressmeddelande från NextJet


NextJet och SAS fördjupar sitt samarbete


NextJet och SAS inleder idag ett fördjupat partnerskap för att erbjuda ett enklare och smidigare resande till sina passagerare.

Samarbetet inkluderar Code-Share på NextJets 11 linjer till och från Arlanda, respektive Köpenhamn.

- Vi ser vårt samarbete med SAS som ett steg att ytterligare stärka vår produkt och erbjuda våra passagerare en smidigare lösning att ta sig vidare ut i världen via Arlanda och Köpenhamn, säger Petter Lundquist, ansvarig för strategiska samarbeten på NextJet.

Passagerare som flyger med NextJet och har en vidare biljett med SAS i Business Class får tillgång till Fast Track och SAS Lounger i Köpenhamn och på Arlanda. Även passagerare bokade i SAS Economy Extra har tillgång till SAS Fast Track.

- Detta kommer väsentligt förbättra accessen till Norra Sverige från resten av världen. Vi ser ett ökat intresse för svenska fjällen från utlandet. Vidare kommer samarbetet erbjuda en stark produkt till och från Örebro och Linköping via Köpenhamn, avslutar Petter Lundquist.

SAS är ett av de ledande flygbolagen i Skandinavien med fokus på punktlighet, enkelt och smidigt resande.

NextJet är ett svenskt flygbolag med fokus på inrikeslinjer i norra Sverige. Utöver linjetrafik bedrivs även en flygcharterverksamhet som sträcker sig över hela Europa. Bolaget omsatte 2011 450 miljoner kronor. 230 medarbetare betjänar med 16 flygplan 17 destinationer från Köpenhamn i söder till orter som Östersund, och Hemavan i norr. Vi fungerar även som flygoperatör åt Sverigeflygkoncernen och Air Åland. Med SAS har vi ett Code-Share samarbete på flertalet av våra linjer.
 
Last edited:

mry

Medlem
Det kostar ca 2000 kr som billigast att flyga mellan Luleå och Karlstad t.ex. Man kan boka direkt på sas.se men inte på nextjets hemsida i dagsläget.
 

Palazzi

Medlem
Oj, du han före med denna artikel :) Vi har lite information om detta i en färdigskriven artikel (som dock inte hunnit publiceras).

Vi har inte fått någon information om intjäning, tyvärr
 
Det här är riktigt bra nyheter för mig som ibland åker till mindre orter i norrland, Kramfors/Sollefteå, Lycksele, Gällivare etc.
Finns det någon information om uttag av poäng/bonusresa?
 

Agö

Medlem
Är det någon som hört något mer om intjäning av Eurobonuspoäng med NextJet (eller t.o.m. lyckats)? Jag kan fortfarande inte hitta någon information om detta på SAS hemsida. Har en tjänsteresa på gång till Kramfors Sollefteå flygplats som NextJet trafikerar.
 
Toppen