Senaste nytt

Air Canada lanserar interkontinentalt lågprisbolag

Palazzi

Medlem
Det kanadensiska flygbolaget, Air Canada, annonserade idag ett interkontintentalt lågprisbolag som namngetts Rouge.

Flottan kommer bestå av Airbus A319 och Boeing B767.

Europeiska linjer är vid lanseringen, 13 Juli 2013, Edinburgh, Venedig och Aten. Från alla dessa flygplatser når du Toronto, och från Aten erbjuds även Montreal som slutdestination.

Öppningserbjudandet är 6.500SEK T/R Europa-Kanada, som inte direkt låter som ett kanonerbjudande. Är det möjligtvis högre än Air Canadas vanliga priser....? Förhoppningsvis blir priserna lägre i framtiden...


Air Canade Rouge blir fullvärdig medlem i Star Alliance

(Air Canada Launches International Low-cost Unit rouge from July 2013 | Airline Route – Worldwide Airline Route Updates)
(aircanada.com - About Air Canada rouge)
 
Last edited:
Sen skall det väl ändå vara 767 och inte 787... :)

Verkar nästan mest som de ger ett speciellt namn åt vissa linjer, än att lansera ett nytt flygbolag. Lite som AirCanada Jazz är på mindre linjer.
 
Last edited:

Jonas C

Medlem
Låter snarare som att de försöker fokusera på leisure marknader, än destinationer där det finns företag med $$$ som kan flyga Business. Och då genuina leisure pax mer än allt annat på jorden avskyr att byta plan så tycks väl tanken vara att de ska vara villiga att betala några extra tusenlappar för att flyga direkt. Har svårt att se hur det här ska funka i praktiken då de minst sagt har överskattat kundsegmentets betalningsvilja…
 

NyfikenGrau

Medlem
Har någon provat detta bolag över Atlanten? Frågar för att jag nyss läste att de ska börja flyga Berlin-Toronto i juni.
 
Toppen