Senaste material av skoeld

  1. S

    SAS börjar flyga Köpenhamn till JFK

    Det var så de presenterade sig, Airbus Fleet Chief Pilot och Chief Pilot A320 (osäker på exakta titlar)
  2. S

    SAS börjar flyga Köpenhamn till JFK

    På den här flyget så var det två chefspiloter som flög så senioriteten är kanske lite missvisande på just den här flygningen :)
  3. S

    Seatblock som EBS!?

    När jag var EBS så hände det att jag fick en ny sittplats vid incheckning/gaten på transatlantflygningar, typ en rad längre fram men med ingen bredvid mig.
  4. S

    Till USA efter öppnandet 2021-11-08

    Åker du uber/lyft så bör du ha på dig mask. Alla uber/lyft-förare jag åkt med har också haft på sig mask.
  5. S

    Krav på munskydd ombord på flyg?

    Biden-administrationen/CDC förlorade i rätten igår så nu är masktvånget borta tills vidare: CDC mask mandate for travelers no longer in effect following judge's ruling, official says - CNNPolitics
  6. S

    Corona-viruset och hur det påverkar resande

    Schweiz tog bort det generella mask-kravet den 17:e Februari så ingen mask i avgångshallarna, checkin etc. Bara när man är på bussar eller går på/av flygplanen behöver man mask numera.
  7. S

    Lounger som åter öppnat efter Covid

    Miles&Smiles loungen är öppen, gissar att deras business lounge också är det.
  8. S

    Till USA efter öppnandet 2021-11-08

    New York State lyfter även de masktvånget från och med 9:e februari. Resturanger och affärer kan fortfarande kräva mask med det är inget tvång längre. New York state lifts indoor mask mandate as surge in omicron cases subsides
  9. S

    Hur tidigt behöver man vara på Arlanda under Covid-19?

    När jag har flygit så har de alltid kollat dina papper innan du stiger på planet till USA, dvs räkna med att det tar lite extra tid i gaten i Bryssel för att kolla din attestation, vaccinbevis etc. På Arlanda så kollar de nog bara ditt covid-test om det behövs för transit till Bryssel.
  10. S

    Till USA efter öppnandet 2021-11-08

    Har kunnat få reseintyg från båda. Åkte hem till Sverige 17:e så jag har inte någon färsk lägesrapport. Redan då var det dock timmeslånga köer för att testa sig och många restauranger stängde tillfälligt eftersom någon i personalen blivit smittad.
  11. S

    Till USA efter öppnandet 2021-11-08

    New York Health+Hospital ska vara gratis även för folk som inte bor i NYC. Notera att vissa av testsiterna här inte ligger i de trevligaste områdena dock. Jag har använt LabQ som har mobila testsiter som står lite överallt (Home Page - LabQ Diagnostics men de har de senaste veckorna inte klarat...
  12. S

    Hur tidigt behöver man vara på Arlanda under Covid-19?

    Allt utom business-checkin såg ut att bara vara bag-drop men jag kan ha fel
  13. S

    Hur tidigt behöver man vara på Arlanda under Covid-19?

    Var inga problem med att få business checkin att checka in väskor åt mig. Maskinen kunde förövrigt inte checka in mig på mitt Swiss flyg så jag var rätt glad att jag hade guld idag.
  14. S

    Hur tidigt behöver man vara på Arlanda under Covid-19?

    Vid lunchtid idag så var det nästan ingen kö alls i business-checkin på SAS. Däremot så var kön till bag-drop extremt lång och de har satt ut stolar vid SAS service center så folk kan sitta medans de väntar på sin tur.
  15. S

    Kan detta betyda att USA öppnar upp?

    Jag reste in i USA för några veckor sedan och då brydde de sig inte alls om covid-testet vid gränsen. Flygbolaget kollade dock på mitt antigen-test innan jag fick gå ombord på flyget till USA.
Toppen