Senaste material av KLtraveller

  1. K

    Kina introducerar 72 timmar visumfri vistelse i Peking & Shanghai

    Hade 7 timmars transfer tid i Peking på en resa Seoul-Peking-Warszawa förra veckan och tänkte därför åka in till stan för att äta middag med en kamrat. Det tog tyvärr tvärstopp i immigration då man med emfas hävdade att det måste vara minst 8 timmars transfer tid för att få lämna flygplatsen...
  2. K

    ASIANA Economy Smartium

    Köpte två platser för 1700 SEK var till mig och frun. Vi var helt ensamma förutom en person på dessa 4 första rader i economy. Kunde därför sova gott på varsin egen 3-sätesrad. Helt klart value for money!
  3. K

    Transfer i Frankfurt

    Kom iväg sent från ARN till FRA med LH för ett par veckor sedan. De planerade 90 min transfertid minskade till 45. Möttes vid A-gate av personal och åkte minibuss till Air Dolomiti som stod på plattan (hade bussgate från B). Vi hann således med vårt plan till LIN men vårt bagage hann inte med.
  4. K

    ASIANA Economy Smartium

    Jag ska resa London - Seoul med ASIANA i economy och funderar på att köpa till en plats i deras smartium section för 190 USD. Finns det någon som har rest i Economy Smartium och kan ge mig råd ifall det är värt pengarna?
  5. K

    Restaurangtips i Kuala Lumpur

    Jag föreslår Marini’s on 57 som ligger i det sk ”3:e tornet” bredvid Petronas Towers. Både restaurang och bar med härlig utsikt. Inte billigt men bra klass på maten.
  6. K

    Frukost på Finnair?

    Minimalistisk efterrätt på Del-Hel idag!
  7. K

    Hur reserverar man sittplats på Air India-flight?

    Prova att ladda ned Air Indias mobilapp. Ibland kommer man åt flera funktioner där än på hemsidan.
  8. K

    Diskussion om bokade Award-bokningar

    Jag vill inte vara elak men ca 60% av Malaysias landareal ligger på ön Borneo.
  9. K

    Vart ska två ca 30-åringar resa nästa vinter? Tips?

    Vad sägs om Sri Lanka? Stränderna runt omkring Galle på sydvästspetsen är jättefina och staden är trevlig. Prisnivån är behaglig, en rupie ca 6 öre. Det finns mycket att se och göra på hela ön med teplantager, djungelturer, dykning, vattensport mm. Lankeserna är vänliga och stillsamma. Flyg via...
  10. K

    Betald uppgradering till Premium Economy och poängintjäning till EuroBonus

    Blev i förra veckan erbjuden att köpa en uppgradering från E till C för 350 EUR vid incheckningen i Delhi på en nattflygning till MUC med A350, vilket jag nappade på. Klart nöjd med businessprodukten och sov gott på den förlängda flighten då Pakistans luftrum fortfarande inte var tillgängligt...
  11. K

    Snart kommer SAS nya långlinjer - vilka destinationer blir det?

    En vinterlinje till Sydafrika; Johannesburg eller Kapstaden hade varit toppen.
  12. K

    Har du blivit uppgraderad på Marriott?

    Marriott Vancouver Airport. Uppgraderad som Guld från standardrum till one bedroom suite på 16 vån.
  13. K

    Restaurangtips i Kuala Lumpur

    Marini's on 57 är en av de bästa restaurangerna i hela KL. Ligger i det tredje tornet, mellan Petronas och Mandarin Oriental. Har både bar och restaurang. Menyn är i den högre prisklassen men väl värt ett besök.
  14. K

    Uppgradera bonusresa?

    Jag kunde uppgradera för poäng (2x15000) från Go till Plus på en bonusresa CPH-MIA i loungen för mig och hustrun, vi är båda EBG.
  15. K

    Har du blivit uppgraderad på Marriott?

    Hollywood Beach Marriott i Florida. Uppgraderad som Guld från ett standardrum till ett hörnrum med två balkonger på 8:e våningen.
Toppen