Senaste material av johansch

  1. J

    SAS köps av KLM/Air France med avsikt att lämna Star Alliance för Skyteam

    Såg några undrande reaktioner på min kommentar där jag var glad över detta. Förklaring: Jag är så glad över att svenska skattebetalare inte längre kommer behöva skyffla miljarder till detta företag. Senast 2020 cirka 5 miljarder från svenska staten.
  2. J

    SAS köps av KLM/Air France med avsikt att lämna Star Alliance för Skyteam

    Som gammal SAS-hatare är detta julafton. Sorry.
  3. J

    [Business] Stockholm-Bangkok t/r 1020 EUR Air France

    Hur är menyn på AF långdistans-business numera? Jag inte hängt med i alla corona-service-ändringar... Min senaste långresa var med just AF (ARN-CDG-TPE i business i januari 2020). Den gav medsmak, trots CDG-nedköpet. Man mådde ju som en en prins med den där maten/dryckerna.
  4. J

    Hålla Qmiles vid liv

    Uppdatering: Nu är mina Qmiles plötsligt tillbaka. ("active until: 29 March 2024") Jag loggade in nu för att samla detaljer till det klago-mail jag skulle skriva... Accor-manövern funkar alltså, även om man är sent ute, men det kan ta en vecka för deras silvertejpade batchjobb att göra sin grej.
  5. J

    Hålla Qmiles vid liv

    Hans, Den 30:e mars (en dag innan deadlinen) konverterade jag minsta möjliga antal Qmiles till Accor-poäng. Det blev bokfört på dashboarden: "30 March 2021 Miles conversion 0 -4,500" Men tyvärr blev Qmiles-saldot nollat den 31:a trots detta. Tänker prova att skriva ett mail till...
  6. J

    Hålla Qmiles vid liv

    Jag har har 81k Qmiles som expirerar om en vecka. Hur kan jag billigast hålla dem vid liv? Alternativ som (kanske?) funkar: 1. Överföra 4500 Qmiles till Accor ALL (utan kostnad). Det står dock i villkoren att det kan ta upp 6 veckor. 2. Överföra 1000 Qmiles till en annan medlem (12,67 EUR)...
  7. J

    [Business] London-Bangkok t/r 1,298 GBP Etihad

    Kan vara smart att läsa Coronavirus (COVID-19): red list travel ban countries - GOV.UK innan man bokar flight via UAE.
  8. J

    Mail från KrisFlyer - SITA PSS Server Hackad

    Blir så irriterad på denna långvariga mjukvaru-inkompetens som verkar vara ett kroniskt tillstånd för dessa skojarföretag.
  9. J

    Mail från KrisFlyer - SITA PSS Server Hackad

    Det funkade bra att ändra lösenordet i Firefox, men inte att logga in igen...
  10. J

    Mail från KrisFlyer - SITA PSS Server Hackad

    Jag har nu råkat ut för två separata buggar under fem minuter när jag försökte återställa/ändra mitt lösenord. Tips: Använd inte Chrome.
  11. J

    Corona-viruset och hur det påverkar resande

    5. Hitta på någon kreativ bullshit-anledning med plausibel förnekbarhet till varför planet och dess passagerare måste stanna kvar på plattan samtidigt som jag ringer och tipsar Expressen, för att tvinga ett standoff så att regeringen måste ta ett beslut.
  12. J

    SAS presenterar rekapitaliseringsplan

    Behöver inte rimligtvis riksdagen besluta om detta kapitalinskott på 5 GSEK från svenska staten?
  13. J

    Kinesiska staten går in som ägare i Norwegian:

    Sverige bör hitta (på) någon anledning att blockera numera delvis Kina-kontrollerade Norwegian från svenskt luftrum. (Ja, jag är helt seriös.)
  14. J

    Berlins nya storflygplats - Brandenburg “Willy Brandt Airport"

    Ny PR-runda på gång, och det är fortfarande den 31:a oktober som gäller: Germany's new Berlin airport set for take off, nine years late - BBC News "There may be no passengers on the horizon because of the coronavirus pandemic, but Berlin's long-awaited new airport has finally been given...
  15. J

    SAS -Det finns inget skandinaviskt!

    Att ens börja med själva tankeprocessen att påstå att det är "troll" som fått SAS att aborta.. tja...
Toppen