Senaste material av Jens Nilsson

  1. J

    Dining by AMEX för Platinum

    Då har de ändrat det nyligen för när jag var där för två veckor sedan var det inga problem att välja den.
  2. J

    Frågor om att boka Eurobonus award resa

    Fast bara på SAS-flyg där inte business är tillgängligt om jag inte minns fel. D.v.s. inte i hans exempel över till USA.
  3. J

    Hur svårt är det att hitta First biljetter för eurobonuspoäng med Star Alliance?

    Förstår inte hur du får in förstaklassresor i någon av det du citerade från Konsumentverket. De erbjuder inte first och kan därmed inte styra tillgången och de marknadsför det inte. Sen har jag svårt att se hur ”genomsnittskonsumenten” skulle haft poäng till att boka det även om det funnits...
  4. J

    Sas go/plus bio

    Verkar bara finnas på inrikesflyg. Men lite märkligt prissatt då det ibland ger 500 extra baspoäng för 200 kr påslag medans man ibland får betala 200 kr för exakt samma poäng.
  5. J

    Amex lounge på Arlanda (Pontus in the Air)

    Ja, det var enda stället jag hittade det på och där var det inte editeringsbart. Bara telefon och mail, resten är låsta. Provade radera all data men det gjorde ingen skillnad. Ja, ja. Värre saker har hänt.
  6. J

    Betala räkningar med kreditkortet

    Nej, det var inte så jag menade. Var mer ett förtydligande om att jag inte hade en historik i övrigt hos SEB med den typen av transaktioner. Och det var kanske just det som triggade någon kontroll.
  7. J

    Betala räkningar med kreditkortet

    I mitt fall var det nog enbart otur i sådana fall. Hade enbart använt Betalo/Billhop till lite räkningar tidigare och då enbart via Amex-kortet. Även om ”tveksamma” transaktioner lät mer spännande
  8. J

    Amex lounge på Arlanda (Pontus in the Air)

    Var det Amex som uppdaterade personnumret? Hittar ingenstans att göra det själv. Men jag har varit blind förut så kan missat något.
  9. J

    Betala räkningar med kreditkortet

    Talar av erfarenhet. Betalade hyran på precis det sättet när jag hyrde en övernattningslägenhet för runt ett år sedan. Efter andra betalningen slutade kortet att fungera. Och efter att ringt kundservice blev jag vidarekopplad till någon på backoffice som förklarade att sådana transaktioner inte...
  10. J

    Betala räkningar med kreditkortet

    Du ska dock vara medveten om att SEB kan spärra ditt kort om de upptäcker att sådana transaktioner görs på ett poänggrundande kort.
  11. J

    Amex lounge på Arlanda (Pontus in the Air)

    Mitt ser ut såhär på min IPhone. På IPad ser det normalt ut. Vet inte vad som hänt då det inte hjälpte att ominstallera appen och lägga upp allt på nytt.
  12. J

    Köpa/tjäna eurobonus poäng snabbt

    Jag kan köpa baspoäng. Men bara för extrapoäng, inte för pengar av någon anledning.
  13. J

    SAS EuroBonus AMEX 2-4-1 (2 för 1) voucher tråd (2022)

    Någon som har avbokat en resa online där någon del blivit inställt och vouchern varit utgången? Har läst rapporter om att giltiga vouchers kommer tillbaka omedelbart men minns inte att jag läst något om utgångna vouchers vid online-avbokning.
  14. J

    Problem att få tid att förnya svenskt pass

    Det beror väl på vad man klassificerar som extrem väntetid. Min dotter skulle hämta ut nationellt id i Göteborg igår men gav upp efter en timme då hon kommit fram 70 nummer och hade 220 kvar framför sig. Så nytt försök om några veckor när det förhoppningsvis lugnat ner sig lite. Sen verkar det...
  15. J

    Problem att få tid att förnya svenskt pass

    Igår eftermiddags var det 3-4 timmars kö för uthämtning i Göteborg. Då blir det nog lätt att man avvaktar ett tag om man inte behöver det just nu.
Toppen