Senaste material av graphite

  1. graphite

    Frågor om att boka Eurobonus award resa

    Det senaste jag hörde var att EB-samarbetet med WF planeras upphöra kring augusti 2024. Så fram till upphöret lär man kunna boka.
  2. graphite

    Tips: Boka Lufthansa First med Eurobonus-poäng

    Bara notera att det händer att seats.aero dröjer med uppdateringar ibland, åtminstone för LH. T.ex. dök platser upp på LH511 mån 25 mars hos SAS kring kl 12 lördag, men syns ännu inte hos seats.aero . Fortfarande tre platser kvar via sök hos United.
  3. graphite

    Diverse frågor kring Lufthansa First

    Tror det kan vara strejken. I morse var det exakt 0 platser här https://seats.aero/firstclass, nu är det åtminstone sju sträckor... i vanliga fall är ofta 20-50 avgångar listade.
  4. graphite

    Diverse frågor kring Lufthansa First

    Kalkylen över berör väl diskussionerna som uppstod efter att EB-tillgången för LH F ströps 2019: Frågan är ju inte bara vilka platser LH släpper, utan vid vilket pris SK vill köpa.
  5. graphite

    Diverse frågor kring Lufthansa First

    Här diskuterades ämnet när tillgången ströps hösten 2019: https://www.businessclass.com/forum/threads/har-lufthansa-inf%C3%B6rt-starnet-blocking-mot-sas.98229/post-850194 Sedan dess har väl saker ändrats, nu händer det ju t ex t o m att SK ser 1 O-plats fast det står F2A0 i Expertflyer; sådant...
  6. graphite

    Diverse frågor kring Lufthansa First

    Själv har jag aldrig sett att det släppts LH F award till EB om biz framstår som slutsåld på EF. Men om någon har motsatt erfarenhet så är ju det bara uppmuntrande. (Kan egentligen inte minnas att jag hittat O-klass utan att det även synts I-klass heller, iofs.)
  7. graphite

    Diverse frågor kring Lufthansa First

    OK, då har det ändrats. I tråden jag länkar till här föreföll det vara en förutsättning att många bonusplatser i biz var synliga när SK gjorde "crackdown" på tillgängligheten till LH F för 4 år sedan. Det är ju olyckligt att LH F nu släpps till partners så nära avresa, men fördelen är ju att...
  8. graphite

    Diverse frågor kring Lufthansa First

    Har någon en hypotes om hur bokningsbilden för business nu för tiden bör se ut i Expert Flyer innan man kan göra sig förhoppningar om att F släpps till EB? Är det i praktiken en förutsättning att det syns bonusplatser i Biz för EB innan det öppnas i F?
  9. graphite

    Vad vill ni hinna med och uppleva innan SAS lämnar Star Alliance?

    2 platser på LH510/LH511 FRA-EZE-FRA, sitta på1A + 1K, med ett antal timmar på FCT på utresan. Har aldrig kunnat ta med någon, utan bara hittat en o en plats de dagarna jag kunde resa.
  10. graphite

    Tips på 40-årsresa med barnen till Central-/Sydamerika

    Jag är jävig pga anknytning, men jag skulle övervägt Buenos Aires som alternativ. Inte svårt att resa i Argentina med barn enligt min åsikt. Sedan norrut mot t. ex. Salta-regionen. Superb natur där man på dagsetapper med bil kommer över 4200 m.ö.h. Spektakulära bergskedjor, frodiga dalar...
  11. graphite

    Har Lufthansa infört Starnet blocking mot SAS?

    Kom händelsevis över en jättegammal artikel om LH starnet blocking som United-kunder klagade på. Men eftersom det är enda stället jag sett LH uttala sig om ämnet, kan det kanske ha ett visst nörd-intresse. Martin Rieken, director of corporate communications for the Americas at Lufthansa, said...
  12. graphite

    Fyll på ditt Eurobonus-konto med en hyrbil från Hertz

    Morr. Tydligen heller inte alla kontor som kan bokas. Flygplatskontoret ja, stadskontoret nej i mitt fall. Bilar finns båda ställen, men man slängs ut från "erbjudandet".
  13. graphite

    Corona-viruset och hur det påverkar resande

    Det är väl en mild överdrift. Visst är Pasientreiser en viktig kund, men för hela Norge köper Pasientreiser flygresor för mellan 300 o 400 milj kr per år. Dela den summan på de 3,6 milj pax som reser från nordnorska flygplatser varje år, så ser man att de pengarna inte räcker så långt. SAS +...
  14. graphite

    Har Lufthansa infört Starnet blocking mot SAS?

    Nja, stämmer o stämmer; hypotesen är en stor hjälp för att sålla bort avgångar när man söker olika alternativ. Och han påstår ju inte att kriteriet är just 9+ business-platser, bara "många". Gränsen kanske är 11, eller 17, eller flytande.
  15. graphite

    Har Lufthansa infört Starnet blocking mot SAS?

    Tonton har en rätt bra hypotes i post #44. Med den kan man använda Awardfares för att åtminstone få ett hum om saken.
Toppen