Senaste nytt

Destination New York - LÄMNA ERA TIPS

Totopez

Medlem
1) Utnyttja tidsomställningen. Första morgonen kommer du att vakna jättetidigt. Utnyttja det. Gå till närmsta diner och käka frukost, sedan promenerar du (eftersom du bor i Midtown) till antingen Rockefeller Center eller Empire State Building. Du kommer att vara först på plats och slippa köer och trängsel. Själv gillar jag Top of the Rock bättre än ESB.

2) Spendera en förmögenhet på mat. Det gör du allra bäst på Per Se. Även om jag personligen tycker att Thomas Kellers andra trestjärniga restaurang, French Laundry i Napa, är bättre så är det fortfarande en helt makalös upplevelse. En avsmakning kostar c:a 300 USD plus skatt, dricks och drycker, räkna med att lägga 4000 SEK per skalle. Dyrt? Ja, som fan. Men kanske det bästa du kan göra för pengar som fortfarande är lagligt. Vill man lägga något mindre funkar en middag på Daniel väldigt bra också. Du kan få en trerätters med vinpaket för 1500 spänn, vilket kan vara ett av de mest prisvärda besöken på en trestjärnig restaurang du kan hitta.

3) Sy upp en skjorta. Kontakta i god tid innan ditt besök Made to Measure-avdelningen på Brooks Brothers butik på Madison. Säg att du vill ha skjortor. När du kommer fram åker du upp till femte våningen och får träffa Mr. Thomas W Davis. Han har jobbat i företaget sedan 1967 och kan bäst beskrivas utseendemässigt som en otroligt välklädd (och nykter) version av Bill Cosby. Mr. Davis kommer att ta alla dina mått, du kommer att få prova på en massa olika konstiga modeller, välja tyg, krage, knappar, manschetter och eventuell brodyr. Allt under ganska torra skämt. Efter sex-åtta veckor och 200 dollar kommer skjortan hem till dig. Brooks Brothers MTM-avdelning har ekiperat så gott som alla amerikanska presidenter från inbördeskriget och framåt, och ett stort antal utländska statsmän och andra digniteter.

Bonustips: Jag kan inte låta bli att prata nöjesparker, som vanligt. Coney Island är definitivt värt ett besök. Inte så mycket för attraktionerna som för stämningen och att ha varit där. Och såklart Cyclone. Byggd 1927, absolut inte den största eller häftigaste av de banor du kan åka i världen, men den är ett historiskt landmärke och en kulturskatt. Och första backen är rätt bra... Numera renoverad och betydligt mindre slagig och stötig än tidigare.
 

Frigidus

Medlem
Utan tvekan New Yorks bästa museum enligt mig är Ellis Island. Bara känslan av att detta var det första våra förfäder som emigrerade till Amerika upplevde är otrolig. Att gå runt och se bilder på emigrerade familjer från bland annat Sverige är häftigt och vill man leta efter förfäder är det bara att söka i databasen gratis.

Vill man finna ett bra budgethotell nära till Time Square rekommenderar jag S:t James hotel på 45:e gatan. En säng i ett rent rum är allt man behöver. För hur mkt tid tillbringar man där ändå. Hotellet var för övrigt med i Tom Hank's film BIG

Ted's Montana Grill är en schysst köttrestaurang på 51:e gatan om man aldrig ätit Bisonoxe. Tjejen vill dock alltid äta på Max Brenner, "Chocolate by the bald man", 841 Broadway av förklarliga kvinnoskäl.
 
1. Gå på bra resturanger! Men boka mellan 6-8 veckor innan! Finns kanonställen i alla prisklasser och kök. Dyrast är absolut inte alltid bäst utan priset påverkas väldigt mycket av var stället ligger.

2. Gillar själv museum och tycker the met är riktigt bra. Men du måste ha gott om tid. Har du bara 1-2 timmar går jag hellre till moma.

3. Shopping. Macy går turisterna till - New Yorks äldsta och enligt mig bästa varuhus är Lord and Taylor, de har alltid rabattkuponger på sin hemsida att skriva ut inför besöket.

Anti-tips: The rock är verkligen bara skräp och överkommersiellt! Ska ni besöka något torn är det bara empire state som gäller. Freedom tower kommer nog också bli läckert om det blir öppet för allmänheten. Annars kan ni åka upp i vilken skyskrapa som helst.
 

Bringman

Medlem
Se Knicks spela om man får möjlighet.

Eller se Rangers.....

Anti-tips: The rock är verkligen bara skräp och överkommersiellt! Ska ni besöka något torn är det bara empire state som gäller. Freedom tower kommer nog också bli läckert om det blir öppet för allmänheten. Annars kan ni åka upp i vilken skyskrapa som helst.

Föredrar nog the Rock framför Empire State building. Bättre utsikt över central park och möjlighet att se downtown inklusive Empire State building på lite avstånd.
 
New York, og kun 3 tips? Det går inte, men jeg skal forsøke. Jeg har bodd i the big apple i 1 år, og har gjort mycke sightsing.

1. De aller billigste og beste Broadwaybillettene selges som Rush-tickets. F.eks fikk jeg tak i veldig gode orchestra seter til stykke How to Succeed in Business Without Really Trying. Vi betalte $30, fullpris var $150. Hvert enkelt stykke har egen rush tickets policy. Så her må man google litt på forhånd.

2. The High-Line ser jeg er nevnt. Jeg digger denne parken.

3. Hvis man skal gå over Brooklyn bridge så kan anbefaler jeg å ta T-banen over til Brooklyn først, spise på en av resturantene(F.eks Grimaldis, som er New Yorks mest kjente pizzaplass) i Dumbo området og gå tilbake mot Manhatten. Da får man krysset denne ikoniske broen. Man går mot strømmen, så ikke særlig kø. Dessuten så får man utsikt rett mot Manhatten skyline. Gå der gjerne "by night".
 
Fixa en New York Pass och gå till allt du kan och hinner utan att kompromissa. ESB på 102 har sin karisma, med en karismatisk elevatorman, en guide däruppe som om du har tur kommer ha helt till själva och ställa alla möjliga frågor. 3-4 timmar däruppe går fort. För er som vill uppleva riktiga newyorkers liv gå till underjordsvåningen och passagen under Rockefella. Gå in i Hale and Heartys, ta en soppa och sandwich, ät det i public space medans du skådar över skridskorinken. Vad som är häftigt är att dyka ner på sexan i Societe Generale byggnaden(man kan se där på andra sidan vägen hur nationens skuld växer i realtid) och dyka upp på femman genom Banana Republic. Det finns ett liv där man inte hade en aning om. Gå tillbaka sen på 47:an genom Diamond distrikt.
Har man råd då bor man minst 1 natt någonsin på Waldorf Astoria. Reser man till NYC någorlunda ofta då finns mycket bättre och billigare alternativ.
Alla har sin egen New York, det tar tid innan man hittar sin.
 

sembl

Medlem
* Katz Deli är ett måste för förstagångsbesökaren. Kanske det mest sunkigaste man har varit på men Katz pastrami macka med syrade grönsaker är riktigt mäkig och god. Cash only dock.

* Grand Central Oyster Bar. Ostron och skumpa blir inte bättre

* Sakagura, grym japan nere i en källare på 211E 43RD STREET B1F. Entren är i en kontorbyggnad, hälsa på den bryska vakten och håll till vänster och ner för trappan till källaren och följ rören. Nästan bara Japaner som äter där.

* Boende och mat The Standard 848 Washington Street. The Standard Grill mycket trevlig restaurang och moderna rum på hotellet. Roof top bar som är riktigt nice.

* Mitt emot The Standard Hotel Gansevoort med Plunge bar där det är en pool på taket med bra cocktails och bra DJs.
 
Toppen