Senaste nytt

[Skämt] Regeringen diskuterar möjlig stängning av BC.se

Dr. Miles

Expert
Aftonsbladet skrev:
Regeringen diskuterar möjlig stängning av BusinessClass.se


Dystra tider

Nu har lågkonjunkturen kommit även till Sverige, säger ekonomiexperterna.
Det finns ett team inom Finansdepartmentet som analyserar orsaken till lågkonjunktur.
Idag har de kommit fram med en ny rapport som bekräftar att svenska medvetna resenärers webbsida, BusinessClass.se har orsakat produktivitetsminskning uppemot en procent av BNP.

-Det är allvarlig utveckling, säger finansminister Anders Borr.
Folk diskuterar om champagne onboard eller plastfolie på maten eller ej dygnet runt även under arbetstid.
-Vi måste titta noga på utveckling av BusinessClass.se. Om vi får ännu sämre tillväxt i år, måste vi ta drastiska åtgärder som stängning av BusinessClass.se:s webbsida, säger finansministern.

-Det är ett hot mot Sveriges tillväxt. Industrier varslar folk, exporten går dåligt. Vi har inte råd med att folk läser på BusinessClass.se och trycker på F5 hela tiden, säger Heirik Carlsson, chefsekonom på Handelspanki.

Arbetsgivarna är oroliga

Arbetsgivarorganisation, Svenskt Affärsliv har också uttryckt en viss oro om anställdas konstiga beteende.
-Många av våra medlemmar har ringt till oss och berättat att deras anställda spenderar många timmar på BusinessClass.se och har börjat att flyga konstiga resvägar.
Ett av vårt medlemsföretag i Stockholm skickade en servicetekniker till Köpenhamn, men serviceteknikern tog inte direktflyg utan flög Stockholm-Doha-Hong Kong-Doha-Köpenhamn.
-Hur kommer det sig?
-Serviceteknikern var en frekvent besökare på BusinessClass.se och har lärt sig olika knep att maximera. Det är i sig inte ett problem men när kunden i Köpenhamn ringde och undrade om var serviceteknikern var, fick arbetsgivaren veta att serviceteknikern var på väg till Köpenhamn via Hong Kong. Det var pinsamt.

-Fredag är den värsta dagen på hela veckan. Våra anställda läser Jacobs reportageserie, Sommarresa hela förmiddagen. Callcenteraktivitet har minskat hela 40 procent på fredag förmiddag. Om de inte läser resereportaget, trycker de F5 var tionde sekund för att kolla om nya reportaget har kommit, säger Daniel Telemark, VD på Callcenterföretaget Disturb You.

Aftonsbladet har förgäves sökt Jacob Molin, chefredaktör på BusinessClass.se för en kommentar.
:p
 

Gnopps

Medlem
Skulle tro att även flygbolagen lobbat för detta förslag med tanke på att fler resenärer blivit medvetna och betalar mindre i snittpris för sina biljetter än förr.
 

Jonas C

Medlem
För att inte tala om all uppmuntran om Champagne drickande, i synnerhet när man reser på USDM F award som i 9/10 av fall resulterar i negativt kassaflöde för flygbolagen. ;)
 

rob74

Medlem
Jag läste rubriken lite för fort och fick hjärtat ända upp i hypofysen...
Du får inte skrämmas så där, AHO... :D
 

Lukas2

Medlem
Jag läste rubriken lite för fort och fick hjärtat ända upp i hypofysen...
Du får inte skrämmas så där, AHO... :D

Håller med, fick oxå hjärtat i halsen, när jag läste rubriken lite fort. :)
När det gäller uppmuntran till skumpa drickandet, så har vi kanske IOGT-NTO, över oss. Som kommer kräva att vi lägger in ett alkoholfritt alternativ, efter varje gång vi skriver Champagne.
 
Last edited:
Håller med, fick oxå hjärtat i halsen, när jag läste rubriken lite fort. :)
När det gäller uppmuntran till skumpa drickandet, så har vi kanske IOGT-NTO, över oss. Som kommer kräva att vi lägger in ett alkoholfritt alternativ, efter varje gång vi skriver Champange.

Champagne (Loka Vattenmelon)? ;)
 

Dr. Miles

Expert
Kvällens Nyheter skrev:
Obana tackar svenskarna för investering i amerikansk flygindustri

[Stockholm: DDT]
"We thank our Swedish friends for their support to American aviation industry." sa USA:s president Barock Obana vid besök i Stockholm idag.

USA:s transportdepartement publicerade igår Aviation White Paper 2012. I vitboken bekräftade de en stark svensk investering i amerikansk flygindustri i form av köp av flygpoäng på amerikanska flygbolags lojalitetsprogram.

Sedan svensken Martin Björnström startade BusinessClass.se i april förra året, köp av flygpoäng på olika amerikanska flygbolags lojalitetsprogram från Sverige har varit rekordartat. Siffrorna under halvår av 2012 var tiodubblad jämfört med året innan.
:p:p
 
Toppen