Senaste nytt

En visarun från norr till söder [Semi-live]

Ozz

Medlem
Dag 5

Dag 5 var det dags att checka ut från Sofitel Legend i Hanoi som jag verkligen kan rekommendera. Ett gammalt anrikt hotell med mycket hög service utan att ha "för hög svansföring". Relativt små rum men genomgående mycket hög kvalitet på allt från tofflor till frukost. Klockan 08.00 blev vi upphämtade av vår guide för transport mot Halong Bay som ligger drygt 3 timmars bilväg nordöst om Hanoi. En ganska händelsefattig biltur, det gråtrista vädret gjorde inte saken bättre heller men vi kom fram till slut.

I Halong Bay hade vi hyrt en liten båt med egen besättning på 7 man som skulle serva oss i dagarna tre (två nätter ute till havs). Båten som var en gammal väl underhållen träbåt med två sviter, en matsal och ett soldäck skulle visa sig vara ett mycket bra val för två par som vill ha lite privacy och inte dela båt med 20 kineser... Vi kunde bestämma mattider själva, hade bra service när vi önskade, en välfylld vinkyl och 4 rätters luncher och middagar varje dag. Uteslutande vietnamesisk mat serverades och merparten av rätterna var med fisk och skaldjur. Det enda tråkiga var vädret då det var svinkallt (13-14 grader) när vi gav oss ut.


Lite risodlingar var i princip det enda vi kunde se på vägen.
01.jpg



Framme i hamnen blev vi väl omhändertagna.
02.jpg



Dags att gå ombord.
03.jpg



Våran s.k. svit var väl mer som ett litet hotellrum i storlek.
04.jpg



Fru Ozz var också nöjd.
05.jpg



Uppdukat för lunch i matsalen.
06.jpg



Välfyllt fikaskåp.
07.jpg



Ute på däck blåste det friskt.
08.jpg



Övre soldäck, det enda som saknades var solen.
09.jpg



Nu var det dags för lunch, mycket vällagat och gott.
10.jpg



Kökspersonalen var lika glada i verkligheten som på tallriken, papayasallad till mellanrätt.
12.jpg



Skål.
13.jpg



Utsikt under lunchen.
11.jpg



Ännu mera utsikt.
14.jpg



Och vips så var det uppdukat för middag.
15.jpg



I väntan på middagen fanns det inte mycket mer att göra än att kila upp på soldäcket och spana utsikten.
16.jpg



Som sagt, kallt som fan... Tur att det fanns varma filtar på soldäcket.
17.jpg



Innan middagen var det dags att ta sig in en vik och söka skytt för natten.
18.jpg



Bäst att kolla så vi hittar in i viken.
19.jpg



Här blir det nog bra att äta middag.
20.jpg


Så var dag 5 till ända och vi somnade gott efter några flaskor vin och en god middag, under dag 6 som kommer i nästa inlägg kommer vi ha lite aktiviteter ute till sjöss, får se om jag hinner avlägga den rapporten idag, annars kommer den i morgon...
 

henrik l

Medlem
Kul att följa och abstinensen vaknar till liv med alla snygga bilder. Är ni sysslolösa när ni kommer till Hoi An / Da Nang, samt behärskar att köra tvåhjuling är det definitivt värt att hyra en lätt MC och i sann Top Gear anda köra över Hai Van pass. En av mina häftigaste upplevelser på tvåhjuling. Glöm dessutom inte att shoppa en marmorstaty i Da Nang. Finns en del att välja på:D

19748720_1743895782307031_8080230497882482004_n.jpg
 
Kul att följa och abstinensen vaknar till liv med alla snygga bilder. Är ni sysslolösa när ni kommer till Hoi An / Da Nang, samt behärskar att köra tvåhjuling är det definitivt värt att hyra en lätt MC och i sann Top Gear anda köra över Hai Van pass. En av mina häftigaste upplevelser på tvåhjuling. Glöm dessutom inte att shoppa en marmorstaty i Da Nang. Finns en del att välja på:D

Visa bifogad bild 72994
Såg klippet, ser grymt ut. Går den resan att göra med bil också?
 

Ozz

Medlem
Dag 6

Dag 6 spenderades helt och hållet ute i skärgården och dagens aktiviteter var att ta en roddbåt in till en flytande fiskeby där vi även blivit rekommenderade en pearl farm där det skulle finnas bland världens bästa odlade pärlor att köpa och då Fru Ozz var ute efter en stor Tahitipärla såg vi fram emot det besöket. Vi skulle även besöka en stor grotta som hade fungerat som "skyddsrum" under kriget, två trevliga utflykter som gjorde stort hål i plånboken eftersom pärlan gumman hittade var av högsta kvalitet (AAAA) med infattning och kedja i vitguld...


Flytvästar på inför roddturen.
01.jpg



Ut mot fiskebyn.
02.jpg



Vatten och berg.
03.jpg



Ännu mer vatten och berg.
04.jpg



Äntligen lite civilisation efter 20 min i roddbåten.
05.jpg



Ett nytt kvarter i fiskebyn.
06.jpg



Mer vattenhus.
07.jpg



Ännu mer vattenhus.
08.jpg



Nu skall vi besöka kommunhuset och skolan.
09.jpg



Klassrummet.
10.jpg



Nu ror vi mot pärlfarmen.
12.jpg



Mycket vatten på vägen var det.
13.jpg



Hur långt skall vi behöva ro för en pärla?
14.jpg



Se där, det var visst redan bakom nästa hörn.
pearlfarm.jpg



Dagens "fynd" enligt frugan, skönt att dom tog Amex så jag "får någon nytta" också :)
18.jpg



Dags att åka hem till rummet en sväng för lite lunch och byte mot en liten båt med motor som vi haft på släp.
15.jpg



Lunchtime.
16.jpg



Lite färskgjorda vårrullar på det så är vi redo för grottan.
17.jpg



Tur att det finns kartor, jäklar vad långt vi åkt.
23.jpg



Äntligen kom solen fram lite och värmen i luften steg säkert 10 grader.
21.jpg



Mot grottan.
22.jpg



Dags att göra sig liten och krypa in.
19.jpg



Tur att man är smidig (NOT), men det funkade :)
20b.jpg



Efter att ha klättrat en del kom vi fram till utsiktsplatsen.
20.jpg



Efter nån timme med grottäventyr så blev det kväll även dag 6 och utsikten när vi kom tillbaka till båten var fin.
24.jpg



Dag 7 var det dags att ta sig tillbaka till Halong Bay igen för vidare transport mot flygplatsen eftersom vi skulle söderut redan på eftermiddagen, mer om det i nästa inlägg... BRB
 

Ozz

Medlem
Dag 7

Dag 7 var det dags att mönstra av båten som drog igång motorn och väckte oss alla redan klockan 07, lika bra det eftersom vi hade beställt frukosten till klockan 08. Vi skulle vara i hamn igen 10.30 och en dusch med kasst varmvatten (iskallt) efter frukost var en mardröm och de ädla delarna på kroppen gömde sig väl, tur frugan hade med en bra hårtork så man kunde värma upp "paketet" igen. All mat var inkluderad i priset när vi bokade båten, det som tillkom var drycken. 8 flaskor vin och några öl lyckades vi klämma i oss på de två kvällarna (inkl lunch) som spenderades ombord.


Frukosttime.
01.jpg



Ägg och bacon är gott.
02.jpg



En liten påminnelse om fikat ombord.
03.jpg



Det blev en del fika.
04.jpg



Dags att ta sig söderut.
05.jpg



Efter en ganska ointressant flygning med Vietnam Air landade vi i Danang på utsatt tid och vi blev mötta på flygplatsen för vidare transport mot Hoi An där vi skulle tillbringa de nästkommande 5 nätterna på Four Seasons som visade sig vara riktigt bra. Det finns enbart privata villor på Four Seasons och vi fick en villa ca 7-8 minuters gångväg från restaurangerna och receptionen. Är man lat är det bara att slå nollan så kommer en golfbil och hämtar oss på rummet, är man lite mindre lat finns det två cyklar vid varje rum. Lite svårt att få fram helheten på villan med bilderna men här kommer några.


Mycket mysig villa.
06.jpg



Skön säng.
07.jpg



Mysigt deluxe.
08.jpg



Soffor och dagbäddar överallt.
09.jpg



Självklart badkar i vardagsrummet.
10.jpg



Bra skrivbord.
11.jpg



Ännu mer soffor.
12.jpg



Nu är det (nog) slut för idag, dag 8 var Alla Hjärtans Dag och den var fylld med aktiviteter från morgon till sen eftermiddag. Men mer om den dagen vid nästa uppdatering, nu är det dags att sätta sig på altanen och ta en kall bärs innan dusch och middag, hej så länge.
 

henrik l

Medlem
Såg klippet, ser grymt ut. Går den resan att göra med bil också?

Det ska inte vara några problem. Det var mest olika varianter av mopeder/mc + skratliga lastbilar som antagligen inte vill betala avgiften genom tunneln. Det är ju högertrafik och har man kört lite i storstäder (du ska ju ut från Da Nang) och har kolla åt alla håll så är det inga problem. Men det verkade även som att man kunde hyra en lokal MC-förare och sedan kunde man sitta på "bönpallen".
 

Ozz

Medlem
Berätta gärna var ni bokade och vad de olika sakerna kostade om det inte känns för privat.
Tack för trevlig rapport
Vi bokade hela resan genom Vietnam hos Select Travel i Stockholm. Vi ville testa en ny typ av resa och eftersom vi ville ha privat guide på alla destinationer, privat båt på båtturen och alla aktiviteter förbokade så tyckte vi att det var enkelt att testa en agent som hade koll på landet. Vi bollade fram och tillbaka med agenten under nån vecka när vi bokade och la till en hel del ”fridagar” utan aktiviteter. Vi valde hotellen med omsorg och det slutade med att vi valde de bästa hotellen under hela resvägen. Tror vi bokade 18 dagar genom Select, de två första nätterna i Hanoi bokade vi själva. Flygresan Phuket-Hanoi-Saigon-Phuket bokade jag själv med en 2-4-1 voucher.

När vi klara med bokningen inkluderade den
- Privat guide på alla destinationer.
- Båtturen med egen besättning och alla måltider.
- 5-6 planerade aktiviteter/utflykter med våra guider.
- Hotellbokningar inkl. frukost. (18 nätter)
- Transfer till och från flygplatser.
- Totalt fyra inrikes flygningar.

Ingen mat var inkluderad med undantag på vissa aktiviteter där maten ingick. Select har vett på att ta betalt och räkningen från dem landade på ca 130’ för två personer vilket säkerligen är några tusenlappar dyrare än om vi planerat och bokat resan själva.
 
Toppen