Senaste nytt

Bli först att testa SAS kommande app för NFC

Roger J

Medlem
Johan på SAS har bett att få använda businessclass.se som enda kanal för att testa en ny app. Det tycker vi är en mycket bra idé. Jag har själv använt denna beta-app under ett antal veckor (med varierande resultat ska tilläggas).
Appen är till för Android-telefoner som har inbyggt NFC-chip. Denna app ersätter då det NFC-klistermärke som tidigare skickats ut till EBG-medlemmar.
I post nummer två finns SAS instruktionstext till de BC-medlemmar som vill delta. Har du en modern Android-lur och flyger med SAS så kör!
Använd denna tråd för feedback, frågor och åsikter. Diskussioner kring huruvida NFC överhuvudtaget är något att ha, Apple v/s Andoid etc. hänvisas till andra trådar.
Jag låter denna tråd vara "klistrad" längst upp i Eurobonus-forumet under en period.
 

Roger J

Medlem
Från SAS till medlemmar på Businessclass.se:

Välkommen att testa SAS SmartPass (TM) App

Vi är tacksamma om ni ger oss feedback och kommentarer via den här tråden. Vi planerar att göra en uppföljning efter sommaren.
Hänvisa gärna till den här tråden i andra diskussioner för information om installation, användning och begränsningar.

Förutsättningar för att kunna ladda ner och använda SAS SmartPass (TM) App:
a) En NFC mobil (med support för NFC P2P)
b) Android version 4 eller högre
c) Kontrollera dina NFC inställningar. Aktivera/tillåt NFC kommunikation och Android Beam.
d) EuroBonus medlem
e) Ett EuroBonus login på www.flysas.com (www.sas.se, www.sas.dk, www.sas.no)
f) Om du har en SAS Smart Pass Sticker på din NFC mobil, så behöver den tas bort.
(I annat fall kommer NFC signalen att störas av SAS Smart Pass Stickern.)
g) Ange ditt EuroBonus nummer i dina bokningar.

Installation och konfigurering:
a) Ladda ner och installera app:en från Google Play. Sök efter ”SSP” från Objective Solutions.
b) Starta app:en och logga in med ditt EuroBonus login för att knyta ditt EuroBonus nummer till app:en.

Användning:
Du kan använda SAS SmartPass (TM) när du reser med SAS, Blue1 eller Widerøe inom Skandinavien eller från Skandinavien (inom Schengen). Checka in som du brukar (via internet, SMS, mobil eller kiosk). Du kan använda SAS SmartPass (TM) på flygplatsen för att starta automatdialogen, eller för passage vid security, lounge och gate.
a) Starta app:en
b) Placera mobilen nära NFC läsaren (så nära det går)
c) När skärmen krymper, beam:a NFC-informationen genom att klicka på skärmbilden.

Pga semestertider har vi inte nått fram med information till extern personal (ex Taxfree ARN), så de kan behöva lite instruktioner från er. Security i Sverige har fått information.

Begränsningar:
-Avgångar från flygplatser i Sverige med start 26-27JUN12. (Fungerar inte i security OSL eller CPH!)
-Check-in automater med kombinerad läsare för kort och SmartPass sticker fungerar inte med SmartPass app (pga NFC P2P/Beam).
-App:en har för närvarande inga extra funktioner än SmartPass TM.

Trevlig resa i sommar
SAS /Johan
Nexus S, AOKP, Dark-ICE
 
Last edited:

MarcusC

Medlem
Kul att SAS gör något, men man är ju långt efter ex vis BA&LH som har enklare appar som erbjuder check in , boarding kort etc? Jag är inte insatt i tekninken, men varför använda det modernaste senaste,..när det finns enkla appar för både iphone & android? Förvisso utan NFC chip...men med en enklare app lär man nå ut till fler resenärer?!
 

jurgenb

Medlem
Verkar jättebra o köra appen via tredjepartsutvecklaren "Obj Solutions" och inte under eget namn eller varumärke ens?! Låt gå för att det är en Beta men vem vill stoppa in sina uppgifter i en app (speciellt på Android) som inte kommer från företaget självt?

Likaså ska det bli intressant o se om inloggning och API anrop är säkrade med HTTPS eller om det är intelligent utformat som hos SJ med helt öppna frågor och svar = spöstraff om så är fallet!

Sen är ju satsningen på NFC mer el mindre helt menlös och återigen ett ytterst bevis på otillräckligt faktaunderlag för beslutet. Android enheter med NFC kan räknas i ett ytterst fåtal på den svenska marknaden. NFC kommer aldrig bli något om inte Apple lanserar iPhone 5 med denna standard - kör dom en annan standard så är det ju goodbye med satsningen.

DOCK kan tilläggas att det är dock betydligt smartare generellt att ha detta i form av en app och inte ett fysiskt klistermärke. Samtidigt - om man ändå behöver dra upp sin telefon till smartpass/nfc läsaren så spelar det ju mindre roll hurvida man faktiskt har NFC, en skärmdump/mail av/med boardingpasset eller varför inte Apples nya standard Passbook som är riktigt jäkla smidigt med location aware notifing, realtime gate changes möjligheter, seatmap/seatchange möjligheter och mycket annat - inbyggt i operativsystemet och relativt enkelt för SAS att anamma (till väldigt svårt för SAS IT att integrera mot gällande "möjligheterna" som omnämndes tidigare)..
 

Roger J

Medlem
För er som inte har rätt sorts lur, ser appen ut så här:

SSP_1_Roger.jpg

SSP_2_Roger.jpg
 

Roger J

Medlem
Verkar jättebra o köra appen via tredjepartsutvecklaren "Obj Solutions" och inte under eget namn eller varumärke ens?! Låt gå för att det är en Beta men vem vill stoppa in sina uppgifter i en app (speciellt på Android) som inte kommer från företaget självt?

Vad jag förstår kommer appen heta något annat och publiceras av SAS själva när den är färdig och släpps officiellt. Nu har den ju bara en enda funktion också.
 

skydiver

Medlem
Det kan ju vara så att SAS är tidigt ute. Ett av ryktena om kommande iPhone 5 är ju nämligen NFC. Så kan man då få ordning på back-end osv så lär det ju kunna göra en sjösättning av iOS-version snabbare och mindre smärtsam?
Bara en tanke.
 
Toppen