Senaste nytt

Ryanair lät passagerare åka till Sverige istället för Frankrike

Från BBC News - Ryanair passenger to France allowed on Sweden flight

An investigation has been started into how a man from Cornwall was allowed to board the wrong Ryanair plane at Stansted Airport. Professional surfer Toby Donachie, 19, was supposed to be flying to the south of France, but ended up in Sweden. He said it raised security issues as his boarding pass was checked twice. The airline said responsibility for boarding the correct aircraft lay with passengers, but added it had asked its handling agent to investigate.

Värt att notera är att de faktiskt (!) hjälpte honom ur situationen:
Once he arrived in Sweden, he was put on another flight back to the UK. The airline paid for a hotel and gave him a new ticket to Biarritz the following day.

Lite liknande http://www.businessclass.se/ovriga-flygbolag/5280-maerklig-haendelse-ombord-pa-estonian-air.html och http://www.businessclass.se/flygpla...oard-pa-delta-flight-utan-giltig-biljett.html
 

agehall

Medlem
Det är klart det ligger ett visst ansvar på passageraren att gå till rätt flygplan, men det är absolut flygbolagets ansvar att se till att obehöriga inte kommer in på en flight..
 

Agö

Medlem
Det är klart det ligger ett visst ansvar på passageraren att gå till rätt flygplan, men det är absolut flygbolagets ansvar att se till att obehöriga inte kommer in på en flight..

De gånger jag flugit med det onämnbara bolaget har det kontrollerats boardingkort när man gått ombord på planet från plattan. Säkerligen av just den anledningen.
 

gdaily

Medlem
Jag har av misstag en gång gått ombord på en SAS-kärra till Köpenhamn i stället för Göteborg, men det var för typ 20 år sedan, man bör tro att säkerheten kring detta borde vara bättre nuförtiden
 

Alx

Medlem
Det är såklart både krångligt och tidsödande att någon kliver ombord på fel flygplan. Men vad utgör det för "säkerhetsrisk" att fel person kliver ombord?

SAS m.fl. har ju numera NOLL koll på VEM som kliver ombord på deras flyg inom Schengenområdet. Det enda de vet är att NÅGON med ett boardingkort till flighten klivit ombord.
 
Toppen