Senaste nytt

Loung access Premium Economy

gilius

Medlem
Vad gäller på CDG för att kunna använda loungen? Har förstått att det är en kostnad för att utnyttja loungen, men kan inte finna någon info om det, vare sig på airfrance.se eller här på forumet.

/g
 

rvarttinen

Medlem
Som Flying Blue silvermedlem så kan du använda poäng att komma in i loungen. Som guldmedlem så kommer du in gratis och ta med dig en gäst.

Om du är ivory (grundnivå)- eller silvermedlem kan du betala €25 för att komma in, inom Europa. Det står mer om det här:
Air France lounges at the airport, conditions for admission to lounges - Air France

Med andra ord: det går att betala för access, men du behöver ett medlemskap i Flying Blue, inom Europa. Men, du kan tydligen betala om du reser på en interkontinental rutt i Premium Economy.

Detta om du inte reser i en klass som gör att du redan har access ...
 

gilius

Medlem
OK, tack för svaret. Skall flyga CPH-CDG-CUN i Premium Economy och får 3,5 timme i Paris. Är dåligt med Priority Pass lounger i Paris, och det är tydligen svårt att ta sig runt där.

/g
 

rvarttinen

Medlem
OK, tack för svaret. Skall flyga CPH-CDG-CUN i Premium Economy och får 3,5 timme i Paris. Är dåligt med Priority Pass lounger i Paris, och det är tydligen svårt att ta sig runt där.

/g
Ja - några Priority Pass lounger finns knappt i Terminal 2x... dock, undrar inte om du kommer in i Air Canada loungeni 2C. Men, du kommer 'bara' till den terminal som du ska flyga från. De brukar kolla boarding card vid säkerhetskontrollen och du kommer behöva passera passkontrollen när du lämnar Schengen.

Att ta sig runt på CDG T2-orna är inte särskilt krångligt vad jag upplevt. Terminal 1 däremot... men, där har jag inte varit på många år.
En liten passus, pilarna för framåt och nedåt används lite annorlunda. Men,det går alltid att fråga om man är osäker. Det finns en bra karta: Terminal 2 | Paris-Charles de Gaulle (CDG) Airport

Vilken terminal avgår ditt flyg från? 2E? .. och du anländer från CPH till?
 
Last edited:
Som SkyTeam Elite medlem är gratis lounge access en trevlig gratis produkt. Men jag skulle inte betala €25 för att få komma in. Det hela beror på hur länge du har layover.
Om det är för ett kort stop på en timme är det nog inte värt det. Men om du har tre-fyra timmar kan det nog vara värt det för att få vara ifred en stund.

Lugnet och nöjet med loungen är ganska avhängigt på när på dagen du kommer vara där.
I "rusningstrafik" kan det vara svårt att hitta en ledig stol eller få mat.

Om det bra är för buffén kan du få bättre mat någon på andra ställen på CDG för €25.
 
Toppen