Senaste nytt

Kilimanjaro

Simon

Medlem
Nästa år fyller jag jämt och jag har länge närt en dröm om att bestiga Kilimanjaro. Varför vet jag inte, jag är verkligen inte friluftstypen, men just den här drömmen har stannat kvar länge. Har någon här på forumet promenerat upp, och har kanske tips på tour operator eller liknande? Det finns ju en del paket från Sverige men reser hellre på egen hand och syr ihop det själv.
 
  • Gilla
Reactions: Gus

SNIFF

Medlem
En kompis till mig är och bestiger det just nu, hetsa mig om några veckor så kan jag kolla med honom vad han gjorde. :)
 

Homer

Medlem
Kilimanjaro har varit med bland Flying Blue Promo Awards flera gånger,
varje gång har jag har övervägt att göra ett besök men inte kommit till skott.
Det är bara att googla för att snabbt se att det är "enkelt" att bestiga utan specialutrustning.
Höjdsjuka är jokern, så ha en plan för alternativa aktiviteter.

Jag har klättrat upp på Popocatépetl, Mount Kinabalu, diverse toppar i Kashmir osv.
kul att ha gjort det, inte så kul när man gör det, inte upp i alla fall.

Ten Reasons to Climb Kilimanjaro – Beyond the Edge
 

Johanna

Medlem
Jag har också samma dröm. Får se när det blir av. Hade en kollega som gjorde ett försök men drabbades av höjdsjukan precis som Homer skriver. Jag har åkt mycket skidor och aldrig känt av höjden men det här kanske är en annan sak och mycket högre.
 

matado

Medlem
Besteg (rättare sagt, gick upp) upp på Kilimanjaro i slutet av Feb i år. Kan varmt rekommendera det. Vi använda Peak Planet | Climbing Kilimanjaro Expert Guides with African Walking Company | Peak Planet is a specialist company organizing high quality guides for safely climbing Mount Kilimanjaro to the summit with an impeccable success record. som guider, och valde Machame rutten (Itinerary bifogad). Själva resan dit etc bokade vi själva (Qatar till DAR, sedan Coastal Aviation från DAR till Arusha).

Själva klättringen är inte jobbig, de 6 första dagarna är mest promenad upp och ner för att anpassa sig till höjderna. Sista etappen till toppen var jobbig, men främst pga av den tunna luften. De som inte klarar sig upp beror främst på att de känner av höjdsjukan, inte att det är tungt. (vi var 3st och 2 av oss kom hela vägen upp). Det är lite dyrare att ta en "privat" guide (vi var 3 i sällskapet, och det var totalt 17 i guide gruppen; guide, assisterande guide, kock, bärare etc etc etc), dvs det är inga andra i ert sällskap. Då kan man anpassa dagarna efter hur man själva mår, och behöver inte ta anpassa sig till alla andra i gruppen.

Skicka ett PM ifall du vill ha mer information/kontakter.
 

Attachments

  • Machame 9 Itinerary.pdf
    98,3 KB · Visningar: 429

cantona

Medlem
Själv ska jag göra det i november och åker men Afrika Safari då priset var det bästa samt att dricksen var på ett fast belopp oavsett om det blir jag själv eller om jag bakas in i en grupp. Finns hur många som helst som arrangerar resor dit. Tänk på vilket rutt du vill ta. Sök på Youtube och kolla på de klippen.
Vill du kontakta själv en guide på plats återkom då jag varit i kontakt med två stycken då jag specifikt var intresserad av Lemosho route.
Avslutar med en vecka på Zanzibar.
 

cantona

Medlem
Resebolaget jag använder verkar inte förstå skillnaden mellan 01:40 och 13:40 så jag är lite frustrerad att jag inte når fram. De tror jag missar en hel dag. De envisas med att få mig att åka med KLM, via de, men har gått med på att jag bokar flyget själv vilket är det jag vill.
Går det att sitta och vänta tills 08:00 och bli upphämtad eller är det övernattning som gäller?
 
Toppen