Senaste nytt

All trafik mellan Stockholm C och Älvsjö stängs av i påsk

Jacob

Medlem
Om någon ska åka tåg mellan Stockholm och södra Sverige i påsk kan det vara bra att känna till att sträckan Älvsjö-Stockholm C stängs av mellan 5 och 10 april. Anledningen är banarbeten inför nya Citybanan.

Det innebär att alla fjärrtåg vänder i Flemingsberg och passagerare får åka ersättningsbuss sista biten mellan Flemingsberg och Stockholm city.

Järnvägen söderut avstängd i påsk | Stockholm | SvD
 

Dr. Miles

Expert
Jag undrar varför har staten inte byggt om Älvjö till typ Stockholm South station.
Det hade varit både enklare och billgare än att envist bygga en tunnel genom stan.
 

henrik l

Medlem
hur var det nu. SJ var bra på att kommunicera. Har resa bokad för familjen Sthlm-Sde den 8/4. Någon som tror att de meddelat sig via mail eller på annat sätt:confused: Nej. Det var här jag fick reda på det:D
 

Jacob

Medlem
Här är alla banavstängningar under påskhelgen.

Stockholm-Älvsjö, tågstopp 4 april, 22.00 – 10 april, 05.00

SJs tåg söderifrån, linjen Malmö-Stockholm, Östergötland-Stockholm och Eskilstuna-Stockholm, kommer att ställas in och ersättas med buss på sträckan Södertälje-Stockholm C. Tågen från Göteborg och Oslo kommer att gå via Västerås till/från Stockholm.

Hässleholm-Eslöv, tågstopp 6 - 9 april

SJs tåg på linjen Stockholm –Malmö (-Köpenhamn) kommer att omledas och gå via Helsingborg, vilket medför senare ankomsttider till Lund och Malmö samt tidigare avgångstider från Malmö och Lund.

SJs tåg på linjen Göteborg-Malmö (-Köpenhamn) kommer att gå via Helsingborg och få nya ankomst/avgångstider i Lund och Malmö. Mellan Hässleholm och Halmstad anordnas ingen ersättningstrafik.

Köpenhamn, 6-9 april

SJs tåg kommer inte att trafikera sträckan Malmö-Kastrup-Köpenhamn 6 – 9 april, resenärerna hänvisas till Öresundstågen

Oslo-Lilleström, tågstopp 6 april 12.00 – 7 april 12.00

SJs tåg på linjen Oslo-Stockholm kommer att ställas in på sträckan Oslo-Lilleström och ersättas med buss. Detta innebär nya restider till/från Oslo S.

Alvesta-Hovmantorp 6 – 9 april

SJs tåg på linjen Göteborg-Alvesta-Kalmar ställs in på sträckan Alvesta-Växjö-Hovmantorp och ersätts med buss. Tågen inväntar bussarna, men restiderna förlängs och det blir senare ankomsttider.
 
Toppen