Senaste nytt

Hotell i Sydney

Första resan till Australien är bokad, 2 nätter V35 och jag reser själv. Någon som kan ge tips på boende helst Hilton eller Radisson. Andra tips på saker som man ska göra när man är i Sydney (2 kvällar fria och en fm) mottages också tacksamt.
 

nilsson

Medlem
Jag skulle välja att bo nära Circular Quay vid ett kortare besök, t.ex Radisson Blu Plaza. Därifrån kan man gå till operahuset på 10 minuter, till the Rock på 10 minuter och har tillgång till båtarna som är sättet<tm> att transportera sig runt staden. De bästa restauranterna ligger också där.

Edit: Tips ja. Det beror ju på vad du tycker om. Sydney är ju Australiens huvudstad i alla praktiska meningar, så där finns ju det mesta. Jag tycker det är enormt coolt att man kan ta sig från finanskvarter som vilken huvudstad som helst till kokosdoftande surfbeach på en halvtimma.
 
Last edited:

Pixel

Medlem
Jag har bara erfarenhet av Hilton. Bra läge mitt i smeten och det tar inte alls lång tid att gå ner till hamnen. Det är ju väldigt lätt att ta sig runt i Sydney. Vi hade bokat billigaste rummet runt jul i 5 nätter. Som HHG blev vi uppgraderade till rum med loungetillgång och frukost alla dagar.
 

Fredrik

Medlem
Har erfarenhet av båda. Hilton är enligt min mening ett klart bättre hotell men det kommer till ett klart högre pris också. Tror att jag skulle välja Radisson Blu nästa gång då det var mer prisvärt. .
 

bstark

Medlem
Fråga som det kanske inte finns ett rakt svar på; men hur många dagar i Sydney skulle ni stanna så det känns lagom?
 

Kricka

Medlem
Fråga som det kanske inte finns ett rakt svar på; men hur många dagar i Sydney skulle ni stanna så det känns lagom?

Jag skulle nog satsa på närmare en vecka, lite beroende på vad man gillar
och tid på året. Bad vid Bondi Beach och/eller Manly Beach. Taronga Zoo
m.m. Sydney tycker jag är en underbar stad och allra bäst är nyårsfirandet !
 

nilsson

Medlem
Har inga tips på hotell tyvärr. Men tips på saker att göra är att gå till Bondi för att se det, men vill ni ha en mysig strand så gå längs klipporna från Bondi vidare till Tamarama Beach eller Bronte Beach, inte lika turistigt.

Jag rekommenderar istället Manly beach. Några fördelar:

1. Man åker båt dit, vilket förstås är överlägset färdmedel i stadstrafik.
2. Det heter Manly. Köp en T-shirt.
3. Papi Chulo, kubansk restaurant i terminalbyggnaden.
 
Toppen