Senaste nytt

Estonianmaskin flyger för SAS

Lallarn

Medlem
Stämmer. Jag hade nöjet att flyga Estonian Air fast med en orangebevingad Air Lituanica-kärra mellan Oslo och Tallinn. Förutom lugn flygning, gratis Sovjet-smakande kolagodis och psykbrytsframkallande färgsättning i kabinen bjöds det på komfortabla säten med ett järnrör rakt i korsryggen. Samma kärra på vägen hem. A L D R I G M E R. Men vad gör man inte, som erkänd poängjunkie, för några extra EuroBonus-poäng?
 

pswe

Medlem
Nån som flygit den Estonian kärran vi pratar om då? Den ser ju onekligen ut som ett riktigt bra alternativ till ATR-72 som många av oss dras me :D
Deras CRJ 900 är i princip jämngamla med de SAS har, erbjuder samma komfort (eller avsaknad av den samma). Embraer maskinerna är gamla Finnair plan och sätena är mer än lovligt nedsuttna.
 
A

Aurora

Guest
Jeg håper bare ikke at SAAB340'en fra NextJet er operated by SkyTaxi. Da blir det bråk i kulissene :mad:
 
Det verkar ju märkligt att Estonian och NextJet samarbetar på två linjer samtidigt som de skall konkurrera på Arvidsjaur- Stockholm och Gällivare–Stockholm, där den senare var med i Trafikverkets upphandling (som NextJet trafikerar) men togs bort då Estonian anmälde kommersiell trafik på linjen.

Trafikverkets flygupphandling är genomförd - Trafikverket
Flygtorget Flygnyheter Flygnyheter Nextjet och Estonian: Konkurrens och samarbete
Sas och Nextjet både konkurerade på vby-arn och körde codeshare ;)
 
Toppen