Senaste nytt

Air Berlin byter flygplats i Milano

Palazzi

Medlem
Med kort varsel kommer Air Berlin överge Milanoflygplatsen Malpensa, för den centralare (och äldre) Linate. Det handlar inte om vissa avgångar, utan alla som flygs till/från Wien, Berlin och Düsseldorf.

Air Berlin är en av få flygbolag som väljer denna väg, när andra bolag överger flygplatsen. SAS är ett av få flygbolag som fortfarande har en hög frekvens på Linate.

Med Milano som slutdestination är Linate ett betydligt närmre alternativ, och istället för tåg i 1h för 120kr, tar lokalbussen 20min o kostar 15kr.

Den egentliga anledningen är givetvis att Etihad bestämt att inrikestrafik i Italien (Alitalia) ska flyttas över till Linate. För anslutningar är det enklare att centralisera sina allianspartners till den betydligt mindre flygplatsen.

Bara att tacka o ta emot - alla önskar väl slippa hemska Malpensa...
 

Palazzi

Medlem
Inte när man har sin destination norr om Malpensa...

Hahah - bra poäng! :D

Om man inte har hyrbil kan man dock inte åka till så många platser norrut från Malpensa. Alla linjer nordost o nordväst kräver tågbyten.
Det tåg som går direkt är det mot Varese (och sedan Schweiz). Som tur är så bör varje vettig människa undvika Varese (finns en motsättning med Bergamo :p) och SWISS är tillbaka på Luganos flygplats från December :)
 
Toppen