Jag hade redan planerat en resa ner till mina föräldrar som är bosatta i Santiago, Chile och tack vare detta forum fick jag nys om A3. När sedan lx hade riktigt bra priser i C ner till santiago slog jag till! Routingen blev ARN-ZRH-GRU-SCL med tre olika flygbolag, SK-LX-JJ. Resan ner blev i C och resan hem skulle vara i Y, detta skulle totalt ge mig cirka 25k miles. Efter att ha läst omkring på forumet och skapat mig en uppfattning om LX C var mina förväntningar inte låga. Desvärre visade det sig att SK imponerade stort och LX hamnade på tredje plats av all flygbolag. Nedan följer en reserapport med ett antal bilder men mest text.
Vi åkte tidigt till ARN då flyget skulle gå 16:35 och vi ville hinna slappna av i loungen med ett glas vin. Sambon som aldrig åkt i C tidigare vart helt förvånad över servicen och hur lugn en långflygning kan bli när man flyger i business. Vi checkade in vårt bagage vid den tomma disken och gick igenom fasttracken (vilket ingår i C biljett med LX) medans vanliga säkerhetskontrollen var knökfull. Väl inne på taxfreen köpte jag morsans favorit eau de toillette från Chanel. Efter att ha gått ut från taxfreen växlade vi pengar på forex och hankade oss vidare till loungen. Flickorna vid disken välkomnade oss till loungen och vi satte oss ner och tog ett glas vin. Minns jag rätt erbjöds två olika, en från sydafrika och den andra från frankrike. Även kallskuret fanns att äta.
Runt klockan 16:00 rörde vi oss mot gaten och satte oss på den främre delen av kabinen. Totalt fanns 6 platser i C med 50% beläggning, Y+ fanns det också 6 platser med 75% beläggning, Y måste ha varit runt 70%. Ingen drink före take-off utan efter att bältesbelysningen släckts påbörjades serveringen. Vi erbjöds att välja mellan två olika Nicholas feuillate, en brut eller brut reserve vilket tydligen inte höll till det vanliga.
Maten och servicen på SK flygninge var helt underbar, vi blev tillfrågade rätt ofta om vi ville ha påfyllning av champagne vilket var väldigt uppskattat. Det blev även rött vin till maten. Stort cred till SAS som gjorde flygningen helt underbar, otroligt förvånande måste jag säga.
Vi anlände enligt tidtabell på ZRH och gick nästan direkt till Swiss business lounge efter att ha lämnat planet, som för övrigt var en 737-600. VILKEN LOUNGE!! Helt otroligt fin och perfekt utbud av dricka/förtäring. Den långa baren var väl knappast wow dock. Först ville vi ha en drink blandad enl. drinklistan. Men den kunde hon inte så skiten hon blandade smakade piss.
Sen när undrade av ren nyfikenhet om hon kunde blanda en drink vid namn P2 så blev hon helt glad och sa "PITU PITU OF COURSE WE HAVE" Låter bilden förklara allt
Efter att ha varit i loungen ett tag beslutade vi oss för att åka vidare och testa nästa lounge som var en besvikelse.
Efter att ha ruttnat i Panorama loungen gick vi ner till gaten och boardade planet först av alla.
Tyvärr så missade jag att fota både stolen och varmrätt/efterrätt (Förrätt fick jag med på bild). Snor bilder från GOTATH (Då menyn var densamma)
Länk till hans TR http://www.businessclass.se/reserapporter/2735-julresa-2011-swiss-quality-till-bangkok.html
Meny:
Late night supper
*Created by our featured chef Jan Leimbach, Lenkerhof Hotel, Lenk, Switzerland
§ Designed by Hiltl, Zurich's vegetarian restaurant since 1898
First course Selection of air-dried meat specialities
Main course *Filet of beef with cocoa nibs, port wine jus. Crushed potatoes, Pommery mustard green beens
or
§Mushroom strofanoff with long-grain rice and broccoli
or
Bouillon with truffle raviolini and chicken strips
Cheese Selection of Swiss cheese with pear bread
Dessert *Gianduja mousse, passion fruit and banana crème. Coffee jelly
Swiss chocolates
Espresso, coffee and a selection of teas
Flexible option
For a quicker option, choose a lighter meal of first course, cheese and dessert.
Galley snack
A selection of snacks and soups is available from the galley throughout the flight
Breakfast
A selection of hot and cold items will be served from a buffet trolley approximately 90 minutes before landning. If you prefer to sleep longer, a continental breakfast can be ordered from your Flight Attendant up to 40 minutes before landning.
Vinlista:
Champagne: Brut Mosaïque Jacuart, Reims, France
Vitt:
Charles Steiner Selection Blanc (Chasselas) Steiner Scherneiz Village Schernelz ob Ligerz, Switzerland 2010
Alamos Chardonnay Bodegas Catena Zapata Mendoza, Argentina 2010
Rött: Apologia Valais AOC – Grand Métral (Merlot, Humagne Rouge, Diolinoir) Provins Valais Sion, Switzerland 2010
Malbec Barrel Select Bodegas Norton Mendoza, Argentina 2008
Clarendelle (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) Clarence Dillon Wines SAS, Bordeaux France 2005
Portvin: Porto Nieport Tawny (Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Roriz, Tinta Barocca) Nieport Vinhos, Douro Portugal
När varmrätten kom, kom även besvikelsen. Jag tuggade mig igenom ett par bitar av köttet när jag börjar märka att det är väldigt rött. Jag skär upp biten precis på mitten och upptäcker till min förvåning att köttbiten är RÅ!! Inte 3/4 som jag gillar kött, tro mig jag är Uruguayan och känner väl till hur kött ska vara och det var RÅTT. Jag trycker på knappen för att kalla in flygvärdinnan och frågar henne vad hon anser om köttbiten, direkt säger hon "Its raw, im so sorry" Får till svar att dom skall värma biten ?? Men sedan kommer en annan flygvärdinna tillbaka och påpekar att dom inte kan värma på flygplanet utan att dom tar en ny rätt och om inte min nya bit är bra har dom ytterliggare fyra till (bra service) Vid det här läget är jag dock proppmätt men jag äter ändå upp köttbiten. Vid varje påfyllning av champagne fick jag ut två små klunkar (otroligt snålt med champagne)
Flygninge var något turbulent nära kanarieöarna men annars helt OK. När jag bestämt mig för att välja sängläget och glo på någon halvdålig film kommer jag till momentet då jag skall välja språk. Lyckas självklart välja tyska med den fladdriga knappen och försöker i en halvtimme klura ut hur fan jag ska ändra språk. Lyckas inte det minsta och trycker på knappen för att kalla in flygvärdinnan. Han stog i 20 minuter tills han gav upp och startade om allt. När allt väl hoppat igång ville jag testa kamerafunktionen, med min tur var den helt stendöd. Struntade i det och försökte sova istället. Alla som pratar om hur bekväm swiss business stol är måste ha väldigt dålig säng hemma. Jag sov som en kratta, stenhård och trångt. Jag är 1.75 och väger runt 70kg vilket inte gör mig till överviktig på något sätt. Det sjukaste av allt var att jag vaknade upp flera gånger och båda mina armar hade somnat, SJUKT LÄSKIGT! Flaxade omkring med armarna som något mongo på psykhus tills jag insåg ur min dröm att armarna bara somnat, fy vad obehagligt. Nåväl jag vaknade upp när det var dax för frukost, frukosten var otroligt bra måste jag påpeka. Något som gjorde mig väldigt besviken var vissa flygvärdinnor som tittade konstigt på mig och min sambo, förmodligen för att vi är lite yngre än medel i C och att dom säkert trott att vi är bortskämda ungdommar som får allt betalt av sina föräldrar. Icke, vi har jobbat ihop vår egna biljett på den här resan och jag tycker att vi borde respekteras trots vår ringa ålder. Vissa är väl avundsjuka inte vet jag, men det intrycket fick jag av några. Väl framme i GRU var det dags för flygplansbyte till TAMs 777-300 som är otroligt vacker.
Grym stol, skärm (Fungerande kamera) och kabinkänsla (A340n kändes så himla instängd jämfört med 777an)
Menyn
Maten var helt OK, inget bubbel på TAM C klass av någon anledning. Dock fick jag en baileys trots att det inte serverades på så korta flygningar (4h)
Kort sammanfattat, SK och JJ var otroligt bra upplevelser mellan LX kanske hade en dålig dag. Synd att jag hade förväntat mig så mycket av LX måste jag säga.
Recension på hemresan kommer inom kort då jag är i Santiago för tillfället.
Temperaturen i Santiago, Chile pendlar mellan 28-35+ så för det mesta ligger jag i poolen, har ni kallt i Sverige ?
Förklaring till topic förresten, resan t/r ger cirka 25000mil och hitills har jag fått 18k inkl 1000 poäng i registreringen. Har blivit uppgraderad till BLUE på endast 4 dagar efter start i ARN.
PEACE
Vi åkte tidigt till ARN då flyget skulle gå 16:35 och vi ville hinna slappna av i loungen med ett glas vin. Sambon som aldrig åkt i C tidigare vart helt förvånad över servicen och hur lugn en långflygning kan bli när man flyger i business. Vi checkade in vårt bagage vid den tomma disken och gick igenom fasttracken (vilket ingår i C biljett med LX) medans vanliga säkerhetskontrollen var knökfull. Väl inne på taxfreen köpte jag morsans favorit eau de toillette från Chanel. Efter att ha gått ut från taxfreen växlade vi pengar på forex och hankade oss vidare till loungen. Flickorna vid disken välkomnade oss till loungen och vi satte oss ner och tog ett glas vin. Minns jag rätt erbjöds två olika, en från sydafrika och den andra från frankrike. Även kallskuret fanns att äta.
Runt klockan 16:00 rörde vi oss mot gaten och satte oss på den främre delen av kabinen. Totalt fanns 6 platser i C med 50% beläggning, Y+ fanns det också 6 platser med 75% beläggning, Y måste ha varit runt 70%. Ingen drink före take-off utan efter att bältesbelysningen släckts påbörjades serveringen. Vi erbjöds att välja mellan två olika Nicholas feuillate, en brut eller brut reserve vilket tydligen inte höll till det vanliga.
Maten och servicen på SK flygninge var helt underbar, vi blev tillfrågade rätt ofta om vi ville ha påfyllning av champagne vilket var väldigt uppskattat. Det blev även rött vin till maten. Stort cred till SAS som gjorde flygningen helt underbar, otroligt förvånande måste jag säga.
Vi anlände enligt tidtabell på ZRH och gick nästan direkt till Swiss business lounge efter att ha lämnat planet, som för övrigt var en 737-600. VILKEN LOUNGE!! Helt otroligt fin och perfekt utbud av dricka/förtäring. Den långa baren var väl knappast wow dock. Först ville vi ha en drink blandad enl. drinklistan. Men den kunde hon inte så skiten hon blandade smakade piss.
Sen när undrade av ren nyfikenhet om hon kunde blanda en drink vid namn P2 så blev hon helt glad och sa "PITU PITU OF COURSE WE HAVE" Låter bilden förklara allt
Efter att ha varit i loungen ett tag beslutade vi oss för att åka vidare och testa nästa lounge som var en besvikelse.
Efter att ha ruttnat i Panorama loungen gick vi ner till gaten och boardade planet först av alla.
Tyvärr så missade jag att fota både stolen och varmrätt/efterrätt (Förrätt fick jag med på bild). Snor bilder från GOTATH (Då menyn var densamma)
Länk till hans TR http://www.businessclass.se/reserapporter/2735-julresa-2011-swiss-quality-till-bangkok.html
Meny:
Late night supper
*Created by our featured chef Jan Leimbach, Lenkerhof Hotel, Lenk, Switzerland
§ Designed by Hiltl, Zurich's vegetarian restaurant since 1898
First course Selection of air-dried meat specialities
Main course *Filet of beef with cocoa nibs, port wine jus. Crushed potatoes, Pommery mustard green beens
or
§Mushroom strofanoff with long-grain rice and broccoli
or
Bouillon with truffle raviolini and chicken strips
Cheese Selection of Swiss cheese with pear bread
Dessert *Gianduja mousse, passion fruit and banana crème. Coffee jelly
Swiss chocolates
Espresso, coffee and a selection of teas
Flexible option
For a quicker option, choose a lighter meal of first course, cheese and dessert.
Galley snack
A selection of snacks and soups is available from the galley throughout the flight
Breakfast
A selection of hot and cold items will be served from a buffet trolley approximately 90 minutes before landning. If you prefer to sleep longer, a continental breakfast can be ordered from your Flight Attendant up to 40 minutes before landning.
Vinlista:
Champagne: Brut Mosaïque Jacuart, Reims, France
Vitt:
Charles Steiner Selection Blanc (Chasselas) Steiner Scherneiz Village Schernelz ob Ligerz, Switzerland 2010
Alamos Chardonnay Bodegas Catena Zapata Mendoza, Argentina 2010
Rött: Apologia Valais AOC – Grand Métral (Merlot, Humagne Rouge, Diolinoir) Provins Valais Sion, Switzerland 2010
Malbec Barrel Select Bodegas Norton Mendoza, Argentina 2008
Clarendelle (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) Clarence Dillon Wines SAS, Bordeaux France 2005
Portvin: Porto Nieport Tawny (Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Roriz, Tinta Barocca) Nieport Vinhos, Douro Portugal
När varmrätten kom, kom även besvikelsen. Jag tuggade mig igenom ett par bitar av köttet när jag börjar märka att det är väldigt rött. Jag skär upp biten precis på mitten och upptäcker till min förvåning att köttbiten är RÅ!! Inte 3/4 som jag gillar kött, tro mig jag är Uruguayan och känner väl till hur kött ska vara och det var RÅTT. Jag trycker på knappen för att kalla in flygvärdinnan och frågar henne vad hon anser om köttbiten, direkt säger hon "Its raw, im so sorry" Får till svar att dom skall värma biten ?? Men sedan kommer en annan flygvärdinna tillbaka och påpekar att dom inte kan värma på flygplanet utan att dom tar en ny rätt och om inte min nya bit är bra har dom ytterliggare fyra till (bra service) Vid det här läget är jag dock proppmätt men jag äter ändå upp köttbiten. Vid varje påfyllning av champagne fick jag ut två små klunkar (otroligt snålt med champagne)
Flygninge var något turbulent nära kanarieöarna men annars helt OK. När jag bestämt mig för att välja sängläget och glo på någon halvdålig film kommer jag till momentet då jag skall välja språk. Lyckas självklart välja tyska med den fladdriga knappen och försöker i en halvtimme klura ut hur fan jag ska ändra språk. Lyckas inte det minsta och trycker på knappen för att kalla in flygvärdinnan. Han stog i 20 minuter tills han gav upp och startade om allt. När allt väl hoppat igång ville jag testa kamerafunktionen, med min tur var den helt stendöd. Struntade i det och försökte sova istället. Alla som pratar om hur bekväm swiss business stol är måste ha väldigt dålig säng hemma. Jag sov som en kratta, stenhård och trångt. Jag är 1.75 och väger runt 70kg vilket inte gör mig till överviktig på något sätt. Det sjukaste av allt var att jag vaknade upp flera gånger och båda mina armar hade somnat, SJUKT LÄSKIGT! Flaxade omkring med armarna som något mongo på psykhus tills jag insåg ur min dröm att armarna bara somnat, fy vad obehagligt. Nåväl jag vaknade upp när det var dax för frukost, frukosten var otroligt bra måste jag påpeka. Något som gjorde mig väldigt besviken var vissa flygvärdinnor som tittade konstigt på mig och min sambo, förmodligen för att vi är lite yngre än medel i C och att dom säkert trott att vi är bortskämda ungdommar som får allt betalt av sina föräldrar. Icke, vi har jobbat ihop vår egna biljett på den här resan och jag tycker att vi borde respekteras trots vår ringa ålder. Vissa är väl avundsjuka inte vet jag, men det intrycket fick jag av några. Väl framme i GRU var det dags för flygplansbyte till TAMs 777-300 som är otroligt vacker.
Grym stol, skärm (Fungerande kamera) och kabinkänsla (A340n kändes så himla instängd jämfört med 777an)
Menyn
Maten var helt OK, inget bubbel på TAM C klass av någon anledning. Dock fick jag en baileys trots att det inte serverades på så korta flygningar (4h)
Kort sammanfattat, SK och JJ var otroligt bra upplevelser mellan LX kanske hade en dålig dag. Synd att jag hade förväntat mig så mycket av LX måste jag säga.
Recension på hemresan kommer inom kort då jag är i Santiago för tillfället.
Temperaturen i Santiago, Chile pendlar mellan 28-35+ så för det mesta ligger jag i poolen, har ni kallt i Sverige ?
Förklaring till topic förresten, resan t/r ger cirka 25000mil och hitills har jag fått 18k inkl 1000 poäng i registreringen. Har blivit uppgraderad till BLUE på endast 4 dagar efter start i ARN.
PEACE
Last edited: